Dolar ve Euro rallisine Bakan Nebati'den jet yanıt! Dövizdeki ikili fiyata noktayı koydu

Dolar ve Euro rallisine Bakan Nebati'den jet yanıt! Dövizdeki ikili fiyata noktayı koydu

Döviz kurundaki hareketlilik devam ederken Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati dolar ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peki kur ile ilgili Nebati neler söyledi? Tüm detaylar haberimizde.

Seçime sayılı günler kala vatandaşın döviz kurundaki endişesi hızla devam ederken Nureddin Nebati çarpıcı açıklamalar yaptı. Peki Nebati dolar hareketliliği ile ilgili neler söyledi? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

NUREDDİN NEBATİ'DEN DOLAR YORUMLARI

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati dolar ile ilgili yapılan yorumların dedikodudan ibaret olduğunu, seçim sonrası ralli yaşanmayacağını söyledi. Yaz aylarıyla birlikte enflasyon üstündeki baskıların azalacağını söyleyen Nebati, Temmuz ayındaki asgari ücret ve emekli maaşı zamları ile ilgili iki Bakanlığın çalışmalarına devam ettiğini de söyledi. Nureddin Nebati katıldığı televizyon programında mevcut kurlarla ilgili şu açıklamaları yaptı; 'Enflasyon Aralık ayından itibaren baz etkisiyle düşeceğini söylemiştik, söylediklerimiz bir bir gerçekleşiyor. Emtia fiyatları beklenmedik şekilde arttı ve bütün ülkelerde enflasyon baskısı ortaya çıktı. Kurlarda yaşanan ralliyle birlikte enflasyonun en şiddetli yaşandığı ülkelerden biri haline geldik. Enflasyon vatandaş tarafından çok ciddi şekilde hissediliyor. Enerji fiyatlarında sakinleşme yaşanması kurdaki oynaklığın kabul edilir olmasıyla birlikte enflasyon da düşmeye başladı. 44 altında olması bizim için bile bir sürpriz oldu. 

Nureddin Nebati Dolar Yorumları

Enflasyon baz etkisiyle düşüyor kısmı geçti. Geçen sene 30 TL olan motorin 22 TL altına düştü. Benzin 27 TL'den fazlaydı, şu an 20 TL altında. Tarım üretici açısından da motorin, gübre fiyatı, lojistik maliyetleri de düşüyor. Enflasyonun üstündeki baskı yaz mevsimiyle birlikte azalacak. Hedeflere bağlıyız. Deprem felaketi sebebiyle enflasyon etkisi de sınırlı olacak. Çalışanlar ve emeklilerin enflasyon karşısında zarar görmemesi için çabamız sürüyor. Asgari ücrete yüzde 10'e yakın artış, emekli ve memurlara ise yüzde 85 artış yapıldı. 7 bin 500 TL üstünde alanlar için tepkiler gösterildi. Bu konuyla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızla bir çalışma yürütüyoruz. Toplu sözleşme kapsamında 6 puanlık bir ödeme olacak ve bir de enflasyon farkı var. Eğer yeterli oranlara ulaşılmazsa diye çalışmalarımız sürüyor. Bütçe disiplinine uyan hükümet olarak disiplinden taviz vermeden çalışmalarımızı Cumhurbaşkanına ileteceğiz. Düşük faizle de ülke yönetebildiğimizi gördük. Döviz kurlarındaki rallinin tekrar olacağı ile ilgili söylemler var. Ancak bu dedikodular gerçek değil. Dövizdeki ikili fiyat oluşması dedikoduları güçlendiriyor olabilir ama ralli yaşanması mümkün değil. Bazıları yüksek faiz bekliyor olabilir ama olmayacak. Muhalif kanat hiçbir ekonomi yöneticisi faizleri artıracağım demedi. Faizler artacak mı artmayacak mı? Muhalif tarafın parlatmaya çalıştığı kimse faizleri artıracağım diyemez. Piyasa faiz artırımı ile ilgili net bir duruş sergiliyor. Bu adım çok farklı travmalara sebep olacak bunu karşı taraf da biliyor. Kur korumalı mevduat bu sene sonlandırılmayacak. Bütçe şu an sağlıklı ama ihtiyaç olursa gerekli adımlar atılır.' 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN