Doları olanı piyasadan kazıyacaklar! Ünlü ekonomistten kıyamet gibi açıklama: Yangının ilk kibritini çakacaklar…

Doları olanı piyasadan kazıyacaklar! Ünlü ekonomistten kıyamet gibi açıklama: Yangının ilk kibritini çakacaklar…

Doları olanı piyasadan kazıyacaklar! Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, dolardaki korkutan senaryoyu açıkladı. Yangının ilk kibritini çakacaklar…

Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, dolardaki kıyamet senaryosunu anlattı. Büyük oranda doları piyasadan kazıyacaklarını belirten Zelyut, yatırımcıya önemli uyarılarda bulundu.

30 TL barajını geçen doların ne olacağı merak edilirken, ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut’tan dolarla ilgili net bir tahmin geldi.

“KURDA YANGIN ÇIKACAK”

Büyük miktarda doların piyasadan kazılacağına dikkat çeken Zelyut, “Yüklü miktarda dolar çekilecek. Haliyle dolar miktarı azaldığı zaman da bu dönecek kurları etkileyecek. Bu da kurda bir yangın çıkartacak duruma kadar bizi getirecekler.” dedi.

dolar-2.jpg

ABD’de faiz indirimlerinin bu sene içerisinde olacağına dair beklentiler var. Bu durumun Türkiye’ye etkisine değinen Zelyut, şunları söyledi:

“ABD tarafından faiz indirimleri gecikmeli olarak yapılacak. Kısacası Haziran veya Temmuz'dan önce bir faiz indirimi dışarıda gelmeyecek.2024 ilk 6 ayında faiz inmezse, doların güçlü kalıp Türkiye'de kurların yukarı doğru gitmesine bir gerekçe yaratacağını söyleyebiliriz. Ama en önemli neden 1 trilyon dolara yakın bir para çekilecek ve bu fiziki olarak çıktığı zaman bunun dönüp Türkiye'yi etkilememesi gibi bir durumu olamaz.”

dolar-1.jpg

“YANGININ İLK KİBRİTİ ÇAKILMIŞ OLUR”

Fiziki olarak dolar miktarının çekilmesi ve faiz indirimlerinin ertelenmesinin Türkiye’yi kısa sürede etkileyeceğini vurgulayan Zelyut, “Seçim için kredileri gevşetilirse enflasyonu sağlam zıplatır. Çünkü ithalat patlar, üretim artar ve kur coşar. Dolayısıyla burada yangının ilk kibritini çakmış olurlar” sözlerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN