Ekonomist Özgür Demirtaş doların gerçek değerini açıkladı! Dolar aslında bu seviyedeymiş

Ekonomist Özgür Demirtaş doların gerçek değerini açıkladı! Dolar aslında bu seviyedeymiş

Dolarda korkutan açıklama! Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş, bir son dakika açıklamasında bulunarak doların gerçek değerini açıkladı. 'Ekranlardaki rakamlara aldanmayın!' diyen Demirtaş, asıl seviyeyi açıkladı. Görenler döviz bürosuna akın ediyor. İşte Özgür Demirtaş'ın dolar açıklaması ve son dakika gelişmeleri...

ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz kararı sonrası hareketlenen dolar kuru vatandaşların gündeminde. 19.50 TL sınırını aşan dolar yükselişine devam ederken ünlü Ekonomist Özgür Demirtaş'tan bir son dakika uyarısı geldi. 'Ekranlardaki rakamlara inanmayın!' diyen Demirtaş, doların gerçek değerini açıkladı. Rakamı duyan döviz bürosuna akın ediyor! Dolar aslında bu seviyedeymiş! Peki 1 dolar kaç TL? Doların asıl değeri ne kadar? İşte dolar ile ilgili son dakika gelişmeleri ve detayları.

Açıklamalarıyla sık sık gündeme gelen ünlü Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş bir son dakika uyarısında bulundu. Dolar ile ilgili kritik değerlendirmelerde bulunan Demirtaş, dolar kurunun gerçekte ne kadar olduğunu söyledi.

DOLARIN GERÇEK FİYATINI AÇIKLADI

Twitter hesabından paylaşımlarda bulunan Özgür Demirtaş, kapalı çarşıda dolar kurunun, bankalarda ve ekranlarda görüldüğünden çok farklı olduğunu belirten Demirtaş, dolar kurunun gerçekteki fiyatının 1 lira 70 kuruş üzerinde seyrettiğini ve durumun giderek kötüleştiğini ifade etti.

ghhggh-40.jpg

Özgür Demirtaş yaptığı son dakika açıklamasında piyasalarda ikili kur oluşturduğunu söyleyerek dolar kurunun 21.23 TL olduğunu söyledi. Euro kuru ise 23.14 TL seviyesinde. Demirtaş açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Kapalıçarşı kuru 21.23 Bankalarda gördüklerinizi unutun. Gerçek SERBEST Piyasa kuru bu: Hükümet İKİLİ kur oluşturdu ülkede"

"ENKAZDAN ÇIKAMAYIZ!"

Daha öncesinde paylaşımlarda bulunan Demirtaş, "Kimse kimseyi taşlayamaz. Hukuk devletinde hiçbir siyasetçi taşlamayı mazur göremez. Bizi ayıran değil birleştiren siyasete ihtiyacımız var. Birleşmeden bu ekonomik ENKAZdan çıkamayız. Enkazın büyüklüğünü benim gibi görseniz benzer düşünürdünüz. Ayrıştırmayın, Birleştirin" ifadeleri ile dikkatleri üzerine çekmişti.

12 MAYIS DOLAR VE EURO FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Son kapanışını 19.5728 TL 'den yapan Dolar/TL kuru alış fiyatı 19.5694 liradan, satış fiyatı ise 19.5762 liradan işlem görüyor.

ghhghghg-68.jpg

EURO NE KADAR?

%0.75'luk bir değişim yaşayan euro ise bugün yukarı ibreyi gösteriyor.Bir önceki kapanışını 21.5231 TL'den yapan euro şu anda 21.5207 TL alış ve 21.5256 TL satış fiyatına sahip.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN