Fırsatçılar durmak bilmiyor! Konteyner fiyatları uçuşa geçti, yüzyılın felaketini fırsata çevirdiler...

Fırsatçılar durmak bilmiyor! Konteyner fiyatları uçuşa geçti, yüzyılın felaketini fırsata çevirdiler...

Ülkemizde meydana gelen yüzyılın felaketi niteliğindeki deprem ile birlikte fırsatçılar yeniden meydana çıktı. Yas ilan edildiği günlerde yaralın sarılması adına birçok kampanya başlatılırken konteyner fiyatlarında artış görüldü. Hammadde fiyatlarıyla birlikte gelen zam sonrasında konteynerler için de zam geldi. Peki konteyner ne kadar oldu? İşte tüm detaylar...

Konteyner fiyatları uçuşa geçti!

Merkez üssü Kahramanmaraş olan deprem felaketi ile birlikte bazı firmalar fırsattan istifade ettiği görüldü. Hammadde fiyatlarının artmasıyla birlikte zor geçen günlerde konteyner fiyatlarında da yükseliş görüldü. Fırsatçılara engel olabilmek adına kısa bir süre önce yeni kararlar alındı.

Deprem bölgesindeki acil ihtiyacı karşılamak adına konteyner ihracatı ülkemizde 3 ay boyunca yasaklanmasıyla kalmadı, KDV oranı ise yüzde 18'den yüzde 1'e kadar düşürüldü. Fakat koyulan yasaklar konteyner fiyatlarındaki artışın önüne geçemedi.

10 ilimizi etkileyen deprem ile birlikte birçok can kaybı yaşanırken çok sayıda yıkım gerçekleşti. Fırsattan istifade eden konteyner satıcıları sosyal medya üzerinden büyük tepkiler gördü. Fırsatçılar için çalışma başlatıldı mı henüz bilinmiyor.

640xauto.webp

Yetkilileri açıkladı!

Konteyner fiyatlarında yaşanan artış ile ilgili Show Haber'de paylaşılan habere göre konteyner alacak vatandaşlar firmalar tarafından uyarıldı. 50 bin TL'den başlayan konteynerler için uyarılar yapan firmalar fiyatların yüzde 20 civarında artış gösterdiğini belirtti. Fakat yetkililer fiyatların 2-3 kat arttığı yerlerde ise sorgulanması gerektiğini vurguladı. Konteyner fiyatlarının 2-3 kat artması durumunda şikâyette de bulunmanız yetkililer tarafından açıklandı.

Yaşanan deprem felaketiyle birlikte birçok aile konteyner ev fiyatlarını araştırmaya başladı. Fakat gördükleri karşısında adeta şaşkına döndüler. Fiyatlarda yaşanan değişiklik ile birlikte konteyner evler yüzde 20 oranında artış gösterdi. Son alınan karar ile birlikte konteyner ihracatı yasaklanırken KDV oranları ise yüzde 18'den yüzde 1'e kadar düşürüldü. Fırsatçıların ise bu durumu kaçırmamak için zam yaptığı görüldü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN