Kamuda çalışanlara müjde! Zamlı maaşlar için o tarih işaret edildi! Birikmiş ödemelerde yapılacak

Kamuda çalışanlara müjde! Zamlı maaşlar için o tarih işaret edildi! Birikmiş ödemelerde yapılacak

Kamuda çalışan işçilerin maaşlarının 15.000 TL'ye çıkarıldığı duyuruldu. Yüz binlerce çalışan zamlı maaşların ne zaman yatırılacağı hakkında araştırmalarına devam ediyor. Zamlı maaş ödeme takvimi belli oldu. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

Kamuda çalışan 700.000 kişi için toplu sözleşme ve refah payı ile birlikte maaşlara %45 zam yapıldığı duyuruldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları ile duyurulan Zamlı maaş ödemeleri için araştırmalar devam ediyor. Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü ile birlikte en düşük maaş tutarı da belli oldu. %45 oranında zam yapılması beklenen Maaşlar kapsamında en düşük ücret 15.000 TL'ye yükseldi. Vatandaşlar zamlı ödemelerin ne zaman yatırılacağını merak ederken ödeme takvimi de belli oldu. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…


FARKLAR DA ALINABİLECEK

TRT Haber'de yer alan açıklamalar doğrultusunda sözleşmelerin tamamlanması ile birlikte zamlı maaşların yatırılması bekleniyor. Sendikaların ay sonuna kadar sözleşmeleri yetiştirmesi öngörülürken zamlı maaşların da gelecek aydan itibaren ödeneceği duyuruldu. Sözleşmesi bu ay yetişmeyen kişilerin de birikmiş fark ödemelerine alabileceği duyuruldu.

para-paraa.jpg

2023 YILINDAN TUTARLARI NE KADAR?

Toplu sözleşme ile birlikte refah payının dahil edildiği ödemeler ile %45 oranında zam yapılmasına karar verildi. %45'lik zam sonrasında en düşük ücret 15.000 TL'ye kadar yükseldi. Bu kapsamda kamu işçilerine birinci yılın ilk 6 ayında %45 zam, ikinci 6 ayında %15 zam ile birlikte enflasyon farkı ödemesi yapılacak. İkinci yılın ilk 6 ayı %10 zam ve enflasyon farkı ödenirken, ikinci 6 ayı %10 zam ve enflasyon farkı ödemesi yapılacak.

para-verilmesi.jpg

Başka iş prim ödemesi bulunmayan işçiler de %4 ile %6 arasında birim ödemesinden yararlanabilecek. Gazi, terör mağduru ve şehit yakını işçilerin çıplak ücretlerine ise %10'luk ilave yapılacağı belirtildi. Gece çalışanların ücretlerine ise %8 zam yapılırken fazla çalışma ücretlerinde %70'lik artışı yapılacağı aktarıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN