NFT balonu patladı! 78 milyon TL'ye satın aldığı NFT'ye gelen son teklif 103 TL

NFT balonu patladı! 78 milyon TL'ye satın aldığı NFT'ye gelen son teklif 103 TL

Türk asıllı iş insanı Sina Estavi, tarihin ilk tweet'i olan NFT için milyonlarca TL ödeme yapmıştı. Ancak sonrasında bu NFT'den büyük bir zarar ettiği ortaya çıktı. NFT'ye biçilen son değer sadece 103 TL olarak açıklandı.

2021-2022 döneminde, kripto para piyasalarındaki en büyük trend NFT'lerdi. NFT, "değiştirilemez token" olarak bilinen dijital varlıklardı. Bir dijital içeriğin dijital olarak imzalanmasıyla oluşturulan NFT'ler, telif haklarının sadece bir kişiye ait olmasını sağlayarak benzersizlik ve sahiplik duygusu yaratıyordu. NFT piyasası o dönemlerde büyük ilgi ve para akışıyla dikkat çekiyordu.

TARİHİN İLK TWEETİNİ 2.9 MİLYON DOLARA SATIN ALMIŞTI

jhgf.jpg

Twitter'ın kurucusu Jack Dorsey de bu trende katılanlardan biriydi. Dorsey, Twitter'ın tarihindeki ilk tweet olan "just setting up my twttr" cümlesini NFT haline getirip açık artırmaya çıkarmıştı. Bu olay büyük yankı uyandırmış ve Türk asıllı iş insanı Sina Estavi, tarihin ilk tweet'inin NFT'sini 2.9 milyon dolar değerinde 1.630 adet ETH ile satın almıştı.

Ancak NFT piyasasındaki balonun patlamasıyla birlikte tarihin ilk tweet'inin değeri de düşmüş oldu. Sina Estavi, NFT'yi açık artırmayla satmaya çalıştı, ancak istediği fiyatı alamadı ve açık artırmayı iptal etti. NFT'nin değeri ciddi bir düşüş yaşadı ve elinde tutmaya devam etti.

ŞUANKİ DEĞERİ İSE 103 LİRA

Sina Estavi, tarihin ilk tweet'ine ait NFT'yi hala satılık olarak NFT pazar platformu olan OpenSea'de sergiliyor. Ancak bugünkü değeri, daha önce yüksek ödeme yaptığı 2.9 milyon doların çok altında kalmış durumda. En son teklifler arasında 0,002 ETH (yaklaşık 103,42 TL) ve en iyi teklif olan 0,025 ETH (yaklaşık 1.295 TL) bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN