O şehirde yaşayanlar güne zamla uyandı! Ulaşım tarifeleri sil baştan değişti: Vatandaşın cebi alev alıyor

O şehirde yaşayanlar güne zamla uyandı! Ulaşım tarifeleri sil baştan değişti: Vatandaşın cebi alev alıyor

Şehirlerden gelen zam haberleri vatandaşı canından bezdirdi. Son olarak o şehirde ulaşıma zam yapıldığı duyuruldu. 20 TL'den 30 TL'ye yükseltildi. İşte yeni ücret tarifeleri…

Son günlerde zam haberleri peş peşe gelirken belediyeler tarafından yapılan açıklamalarda vatandaşın mutsuz ediyor. Ulaşım ücretlerine gelen zamlar sonrasında vatandaşın belli büküldü. Son olarak o şehirde ulaşım ücretlerine zam yapıldığı duyuruldu. Tarifeler sil baştan belirlendi. İşte yeni ücret tarifeleri…

İZMİR’DE YENİ TARİFELER BELLİ OLDU

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan karar doğrultusunda ulaşım İZDENİZ bünyesinde bulunan araba vapur ücretlerinin tarifesinde güncelleme yapıldığı duyuruldu.22 Temmuz cumartesi itibarıyla yürürlüğe girecek olan yeni ücret tarifesinin detayları paylaşıldı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Ulaşım Koordinasyon Merkezi( UKOME) tarafından alınan karar doğrultusunda yeni tarifeye göre motosiklet biniş ücreti 20 TL'den 30 TL'ye, otomobil biniş ücreti 65 TL'den 80 TL'ye, minibüs-kamyonet-midibüs biniş ücreti 150 TL'den 185 TL'ye, otobüs-kamyon biniş ücreti 280 TL'den 400 TL'ye, tır biniş ücreti ise 520 TL'den 700 TL'ye yükseltildi.

izmir-arabali-vapur.jpg

YENİ ZAMLAR BELLİ OLDU

Feribot ücret tarifesinin belirlenmesi ile birlikte son düzenleme yapılan tarihten bugüne kadar motorin fiyatları yaklaşık %50, ABD dolarında %42 ,Euro'da ise %49 artışı görüldü. Deniz ulaşımında sürdürülebilirliği sağlamak amacıyla yeni tarifedeki zam oranları da %34 olarak açıklandı. Binek otomobillerde geçiş ücretlerinde %23 artış yapılırken gemilere biniş yapan araçlarda bulunan yolculardan ücret alınmadığı aktarıldı. Bisikletli yolcuların ise 5 kuruş biniş ücreti ödemeye devam edeceği belirtildi. Farklı şehirlerde deniz yoluyla araç taşımacılığı yapan diğer işletmelerde mil başına en düşük taşıma ücretinin İzmir'de görüldüğüne dikkat çekildi.

izmir-araba-vapur.jpg

SÜBVANSİYON SAĞLANACAK

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen deniz ulaşımı için açıklamalar gelmeye devam ediyor. Belediye tarafından yapılan açıklama doğrultusunda taşınan her araç için yaklaşık iki araç taşıma bedeli kadar sübvansiyon sağlanacağı duyuruldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN