Sektörün bir devi daha iflas bayrağını çekti! Piyasanın 13 yıllık öncüsünden kötü haber: Borcu 13 milyar doları geçti

Sektörün bir devi daha iflas bayrağını çekti! Piyasanın 13 yıllık öncüsünden kötü haber: Borcu 13 milyar doları geçti

Dünya sektöründen bir devden daha kötü haber geldi. Piyasanın 13 yıllık öncüsü ekonomik dalgalanmalar karşısında daha fazla ayakta kalamadı. Öyle ki borcu 13 milyar doları geçti. İşte, sektörü şaşkına çeviren iflasın detayları…

Pandemi döneminin ardından tüm dünyada başlayan ekonomik krizin etkileri her geçen gün daha fazla ortaya çıkıyor. Gerek Türkiye gerek dünyadan iflas haberleri gelirken bu sefer kötü haber ABD’den geldi.

ABD’de yıllardır hizmet veren ve sağladığı ortak çalışma alanlarıyla piyasayı kasıp kavuran dev şirketin iflas başvurusu yaptığı öğrenildi.

ARTIK KAR ELDE EDEMİYOR

ABD’nin en büyük girişimi olarak görülen WeWork artık kar edemediği için değer kaybetmeye başladı. Şirketlere ortak çalışma alanlara sağlayarak ofis piyasasında çığır açan WeWork bu girişimi ile pek çok ülkede çalışanlarına iş ortamı sunarken, aynı ve farklı sektörlerden kişilerin de birbirleri ile iş ilişkisi kurmasına imkan sağladı. Ancak şirketin hızlı yükselişi ani bir düşüş yaşamaktan kaçamadı.

wework-iflas.jpg

13 YILLIK EMEK ÇÖP OLDU

13 yıllık önce kurulan WeWork ortak çalışma alanı ve paylaşımlı ofis piyasasının öncü ismi oldu. Birçok ülkede açtığı ofisler ile pek çok çalışanı ağırlayan şirket müşterilerinin tek tek sözleşmelerini sonlandırmasıyla kar etmeyi durdurdu.

Şirketin kurucu ismi Adam Neumann, 47 milyar dolarlık değerleme ile ABD’nin en değerli girişiminin sahibi olmuştu. Fakat, pandemiden sonra şirketlerin evden çalışma kararı alması ile şirket de düşüşe geçti. Şirket tarafından açılan iflas davası kapsamında varlıkları ile yükümlülüklerinin 10 ila 50 milyar dolar arasında olduğu belirlendi. Bu kapsamda pek çok borcu bulunan şirketin açmış olduğu ofisler için kira ödemesi yapması da gerekiyor. Dış basının paylaştığı bilgiye göre Haziran 2023 itibari ile şirketin 2,9 milyon dolar uzun vadeli borcu var. 13 milyar doları aşkın ise uzun vadeli kiralama borcu bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN