Tüm dünya buradan gelecek veriye odaklandı! 2023 yılının finans haritası buna göre çizilecek! Altın ve dolar için kritik gün...

Tüm dünya buradan gelecek veriye odaklandı! 2023 yılının finans haritası buna göre çizilecek! Altın ve dolar için kritik gün...

Gözler ABD, İngiltere ve Euro Bölgesi Merkez Bankası faiz kararını kitlendi. Altın piyasası için yeni rakamlar belli olurken ABD Enflasyonun da düşüş eğilimi içerisinde olması Şahin politikasının terk edileceği beklentisinde arttırıyor. Gram altın fiyatında şimdiden hareketlilik görülürken fiyatlardaki son durum hakkında araştırmalar da hız kazandı. İşte altın fiyatlarındaki son durumlar…

ABD'de kritik bir öneme sahip olan enflasyon verileri için gözler FED kararını çevrildi. Altın yatırımcıları açıklanacak faiz kararı ile birlikte yeni fiyatları ne kadar olacağını merak ediyor. FED tarafından uygulanan agresif sıkılaştırma politikası gündemde yer alırken spot altının Mart ayındaki zirvesinden düştüğü görülüyor. FED'den gelen şahin söylemi ile birlikte Kasım ayından beri altın fiyatlarındaki yükseliş dikkat çekiyor. ABD tüketici enflasyon verileri kapsamında sıkılaştırma politikasına devam edip etmeyeceği merak ediliyor. 2023 yılının sonlarına doğru ise faiz indirimi olup olmayacağı belli olacak. FED’in 14 Aralık 2022 Çarşamba günü 50 puanlık faiz artışı yapması bekleniyor. İşte altın fiyatlarındaki son durumlar…

ABD VERİLERİ ALTIN FİYATINI ETKİLEYECEK

Altın fiyatları ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan İslam Memiş, altının dolara verdiğini geri alacağını söyledi. Necmettin Batırel ise altın fiyatlarında hızlı bir yükseliş beklediğini dile getirerek, “ABD TÜFE'sinin tahminlerin gerisinde kalması sonrası ons 1810 dolara yükselebilir. Gram altın 1100 liraya koşuyor" şeklinde konuştu.

Altın fiyatları ne kadar

ALTIN FİYATLARI YÜKSELİŞ SEYRİNE DEVAM EDİYOR

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın piyasasında görülecek olan fiyatlar hakkındaki yorumlarını paylaştı.FED, İngiltere Merkez Bankası ve Euro Bölgesi bankalarındaki faiz kararlarının bu hafta oldukça önemli olduğunu belirten Memiş, 50 baz puanlık faiz indirimi yapılmasını beklediklerini aktardı.

Amerika'da enflasyon verilerinin açıklanacağını dile getiren Memiş, küresel piyasaların pozitif bir sayı ile haftayı sonlandırabileceğinin altını çizdi. Borsa İstanbul 100 endeksinin yüzde 4 civarında yükseldiğini söyleyen Memiş, 5200 puan seviyesinde yer aldığını aktardı. İslam Memiş, “Geçen haftaki kayıplarını tekrar geri aldı. Küresel piyasalardaki hem enflasyon beklentisi hem 50 baz puanlık faiz beklentisi ile beraber borsadaki yükselişin devam ettiğini gözlemliyoruz." dedi.

ALTINDA MANİPÜLASYON VAR

Altındağ sakin ve yatay bir seyir olduğunu dile getiren İslam Memiş, ons altın tarafında 1.790 dolar seviyesi görüldüğünü belirtti. Gram altının ise 1087 TL seviyesinde olduğunu aktaran Memiş, pozitif beklentileri devam edildiğini söyledi. Gümüş açısından da değerlendirmelerde bulunan İslam Memiş, 14 TL seviyesinde görüldüğünü vurguladı. Pozitif beklentinin devam ettiğini aktaran İslam Memiş, değerli metalleri yükselişe bu hafta boyunca devam edeceğini ifade etti. Memiş altın ve gümüş fiyatlarının 2022 yılında çok fazla baskılandığının altını çizdi. Açıklamalarına devam eden İslam Memiş, “Dışarda ons baskılanırken içeride dolar baskılandı. Gerçek fiyatlamaların karşılığı değil, şu an ki fiyatlamalar. Ons altında manipülasyon süreci olduğu için gerçek değerini bulamadım.” şeklinde konuştu.

İslam Memiş Altın açıklaması

GRAM ALTIN 1400 TL OLABİLİR

Fiyatların serbest bırakılması durumunda gram altının yıl içerisinde 1400 TL seviyesinde görülebileceğini belirten İslam Memiş, 2.000 dolar seviyesinde bir atakla yılı tamamlayabileceğinin altını çizdi. İslam Memiş, “Ancak yine 1.100’lü rakamlar önümüzdeki hafta yine konuşulmaya başlar diye tahmin ediyorum. Ons altında tahminim 1.815 dolar devamında 1.830 seviyesine kadar bu yükselişleri devam ettirecekleri yönünde."dedi.

DAHA YÜKSEK RAKAMLAR GÖRÜLEBİLİR

2022 yılında dolar karşısında değer kaybeden altın fiyatlarının 2023 yılında gerçek fiyatına ulaşacağını söyleyen İslam Memiş, 2022 yılında beklediği zirveyi 2023 yılında da beklemeye devam edeceğini vurguladı. 2023 yılında daha yüksek rakamların görülebileceğini altını çizen Memiş, 2023 yılında altın ve gümüş açısından pozitif bir beklentisi olduğunu dile getirdi.

Ons altın fiyatı 1790dolar seviyesinde görülürken gram altında ise 310 TL değer artışı görüldü. Altın fiyatlarına ons bazında bakıldığında yılın ilk çeyreğinde olduğu gibi son çeyreğinde de aynı fiyatlamalar olduğunu ifade eden Memiş, altının manipüle edildiğini vurguladı.İslam Memiş, resesyon ve enflasyonun yeniden fiyatlandırılması ile ons altın fiyatının 2000 dolar seviyelerinde görülmesinin mümkün olduğunu ifade etti.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN