Türkiye'nin zenginleri o ile akın edip zeytinyağı yapıyorlar! Coca Cola’nın eski başkanından Sabancılara: Doldurup götürüyorlar

Türkiye'nin zenginleri o ile akın edip zeytinyağı yapıyorlar! Coca Cola’nın eski başkanından Sabancılara: Doldurup götürüyorlar

Cemiyet hayatının tanınan isimleri artık kendi zeytinyağını kendi yapıyor. Son dönemde piyasa çok fazla sahtesi bulunan zeytinyağının doğalını bulmak artık çok zor. Birçok ünlü iş insanı da Balıkesir'in Ayvalık ilçesine giderek, kendi zeytinyağını üretip, yakın çevresine dağıtıyor. Bakın Sabancılar'dan, Ümit ve Cem Boyner çiftine kadar kimler var listede...

Son dönemde gıda sektöründe sahtecilik aldı başını gitti. Zeytinyağı da bundan nasibini aldı. Piyasada çok fazla sahtesi bulunan zeytinyağının doğalını bulmak artık çok zor... Birçok iş insanı da zeytinin ana vatanı olarak bilinen Balıkesir Ayvalık'a giderek kendi zeytinyağını üretmeye başladı.

zeytinn.jpg

AYVALIK’TA GELİŞEN BİR ESKİ TÜRKİYE CEMAATI

Gazeteci Ertuğrul Özkök, son yazısında bu konuya değindi ve şunları söyledi: Son 10 yılda Ayvalık’ta gelişen bir Eski Türkiye cemaatı var. Türkiye’nin zenginleri çok iyi zeytinyağı yapmayı öğrendiler. Ertuğrul Özkök Beyaz Türklerin “mabedinden” bildiriyor...

Türkiye’nin “AVM Devrimini” açan ilk iki alışveriş merkezinden biri olan Akmerkez 30’uncu yılını kutladı. O nedenle Akmerkez’le özdeşleşen ve belki de Türkiye restoran tarihinin en büyük başarı hikayelerinden biri olan PaperMoon’da bir davet verildi.

Girişte ilk rastladığım çift Ümit ve Cem Boyner’di. Er ikisi de Türkiye’nin yaşsız insanlarından. Her zaman neşeli ve iyimserler.

Son 10 yılda Ayvalık’ta gelişen bir Eski Türkiye cemaatı var. Cemaatı toplum anlamında kullanıyorum. Hepsi orada aynı zamanda zeytinyağı üretiyorlar ve bunları tanıdıklarına gönderiyorlar. Bu yılki yeni ürünü yılbaşı hediyesi olarak göndermeye başlamışlar.

zeytfh.jpg

BU YIL SUZAN SABANCININ ZEYTİNYAĞINDA İKİ FARK

Ayvalık cemaatinin bir başka ünlüsü de Coca Cola’nın eski başkanı Muhtar Kent. Onunkiler henüz gelmedi. Yine o cemaatin ünlülerinden Suzan Sabancı ise göndermeye başladı. Bu yıl şişelerinin iki özelliği var. Estetiği daha da artmış ve boşandığı için bu defa tek imzalı geldi. Yani sadece Suzan Sabancı olarak.

Göcek ve Muğla tarafının zeytinyağı üreticisi ünlüler ise Erol Tabanca ve Murat Vargı… Ayrıca Arzuhan ve Mehmet Ali Yalçındağ’dan da bu yılın Cennetkoy rekoltesi ürün geldi. Sadece şunu söyleyeyim..

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN