Üretime başlayan ilk hasatta cebini parayla dolduruyor! Kazancı duyan hayret ediyor: Herkes bu işe yönelmeye başladı

Üretime başlayan ilk hasatta cebini parayla dolduruyor! Kazancı duyan hayret ediyor: Herkes bu işe yönelmeye başladı

Ülkemizde yeni yeni keşfedilmeye başlayan kültür mantarını yetiştirenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Risksiz ve bol kazançlı olan kültür mantarı yetiştiriciliği ilk hasatta bile yüksek kar sağlıyor...

Mantar yetiştiriciliği, gerek tüketiciler gerek yatırımcılar için oldukça ilgi çekici bir sektör. Mantar Akdeniz iklimini sevdiği için de Türkiye'de oldukça kolay yetiştirilebiliyor.

Ülkemizde en büyük pazar payı olan beyaz şapkalı kültür mantarı, üretim açısından da en fazla bilgi sahibi olunan türlerden biri. Bu yüzden de az risk ve yüksek pazar payıyla bu iş koluna yatırım yapmak isteyenlerin sayısı da oldukça fazla.

KÜLTÜR MANTARI NASIL YETİŞTİRİLİR?

Kültür mantarı yetiştirmeye, misellerin kompost içerisine ekilmesiyle başlanıyor. Mantar miselleri bu kompostta yetişir. Gelişimi için 23-25 derece sıcaklık ve yüzde 80-90 oranında nem gerekir. Bu şartlar sağlanmadığında ya da bozulduğunda ise mantar yetişmez.

kultur-mantari-1.jpg

Kültür mantarının yatırım maliyeti ile kar oranı ise işletmeye göre değişmektedir. Fakat ortalama kazanç değerlendirildiğinde; 50 bin lirayla yatırım yaparak başlayan bir kişi sermaye geri kazanımını 1 yılda alabilir. Bir yıl sonraki kazancı ise yaklaşık 65 bin lira olur. Fakat bu kazanç miktarı arazi şartları, işçi sayısı, pazara yakınlık ve depolama şartlarına göre değişmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN