Yastık altı altını olanlar dikkat! Elinizde varsa hemen satın! Kuyumcular artık bu altını satın almayacak!

Yastık altı altını olanlar dikkat!  Elinizde varsa hemen satın! Kuyumcular artık bu altını satın almayacak!

Türkiye'de kuyumcular yeni bir karar aldı. Yatırımcısına geçtiğimiz yıl yüzde 78 oranında kazanç sağlayan kesme altın için kuyumcular yeni bir karar aldı. Buna göre kuyumcular dolandırılma riskinin önüne geçmek için kesme altını satın almayacak. İşte detaylar...

Son dönemde altın fiyatları rekor üstüne rekor kırarken dolandırıcıların da ilgisi de altına karşı arttı. Kuyumcular, kesme altın formundaki ürünlerde yaşanan dolandırıcılığın iyice artması sebebiyle yeni bir karar aldı.

alrinci.jpg

BARKOD VE SERİ NUMARA BULUNMUYOR

Kesme altınların üzerinde barkot veya seri numarası bulunmadığı için dolandırıcılar, bu altınları sahte olarak üretip piyasaya sürebiliyor. Bu durum, altın yatırımcılarının ve kuyumcuların mağdur olmasına yol açıyor.

Halk TV'nin haberine göre; kuyumcular, yatırımcıları kesme altın alım-satım işlemlerinden kaçınmaları konusunda uyardı. Paketli altının seri numarası, üretici firması gibi bilgiler bulunduğu için bu tür altınların sahte olma ihtimali kesme altına oranla epey düşük.

alritnf.jpg

"KESME ALTIN TAMAMEN GÜVENSİZ"

Antalya'da kuyumculuk yapan Çağrı Yılmaz ise konuyla ilgili, "Halkımızda ucuz altın diye bir inanış var, ucuz altın diye bir şey yoktur. Kesme altını satmak da zor hatta birçok kuyumcu şu anda almıyor. Paketli altında seri numarası, üretici firmasından tutun, hepsi belli. Kesme altınlar ise tamamen güvensiz" dedi.

KESME ALTIN NEDİR?

Kuyumcular tarafından imal edilen ve gramı tartılarak satılan altın türüdür. Bu tür altınların üzerinde barkot veya seri numarası bulunmamaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN