Yastık altında dolar biriktiren servet sahibi olacak! Doların o rakama ulaşmasına günler kaldı!

Yastık altında dolar biriktiren servet sahibi olacak! Doların o rakama ulaşmasına günler kaldı!

Dolar kuru uzun süredir sabit bir değerde seyrederken deprem sonrası 19 TL'ye yaklaştı. Ancak uzmanlar yakın zamanda yaşanacak bir yükselişle bu seyrin çok daha büyük oranda bozulacağını iddia ediyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, doların 6 TL birden artacağı tarihin çok yakın olduğunu, o tarihten sonra da durdurulamayacağını öne sürdü. İşte o tarih...

Ünlü ekonomist İslam Memiş, Merkez Bankası'nın yaptığı yıllık Dolar tahmini sonrası önemli değerlendirmelerde bulundu. Dolar kuru için kritik uyarılar yapan İslam Memiş, dolar borcu olanlara "bir an önce borcunuzu kapatın" çağrısında bulundu.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş dolar kurunun en az 23 TL olmasını beklediğini duyurdu. İşte İslam Memiş'in güncel dolar kuru tahminleri…

DOLAR BORCUNUZU KAPATIN


Türkiye'de yaşanan deprem felaketi sonrası piyasalar hareketlendi. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası geçtiğimiz günlerde yaptığı 50 baz puanlık faiz indirimi ile faizi 8.50 seviyesine çekti. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararı ve Dolar kuru tahminleri sonrasında yeni açıklamalarda bulundu. Merkez Bankası yıllık bazda dolar tahminini 23 TL olarak güncellerken İslam Memiş de dolar borcu olan vatandaşı uyardı. Ünlü ekonomist dolarla borç yapanların bir an önce borcunu kapatması gerektiğine dikkat çekti.

124661281-d50ed1f2-0086-471a-87a6-88f5e6c92256.jpg

23-25 BANDINA YÜKSELEBİLİR


Memiş, Merkez Bankası'nın yılsonu dolar tahmininin 23 TL'ye kadar yükseldiğini, dolar kurunun 25 TL olarak da öngörüldüğünü belirtti.

Ürünler ekonomisi, piyasalardaki farklılık nedeniyle kapının aralandığını dile getiren Memiş, bu seviyelerin çok yakın olduğunu dile getirdi.

O TARİHTEN İTİBAREN DURDURULAMAZ


Altın ve para piyasaları uzmanı Memiş, dolar kurunda patlama için tarih de verdi. Yaklaşan genel seçimleri işaret eden İslam Memiş, Haziran ayından itibaren dolar kurunun baskılanmasının mümkün olmayacağını dile getirdi.

Yatırımcıyı ve vatandaşı uyaran ünlü ekonomist, yatırım yapmak isteyenlerin bugünleri değerlendirmesi gerektiğine dikkat çekerek dolar borcu olanların ise Haziran ayına kadar borcunu kapatması gerektiğini vurguladı.

Memiş "Geç kalmadan dolar borcunuzu kapatın çünkü Haziran ayından itibaren Dolar kuru 23-25 TL seviyelerine kadar yükselebilir." dedi.

gumus-aa-1491438.jpg

YATIRIM YAPMAK İÇİN GÜMÜŞÜ TERCİH EDEBİLİRSİNİZ


Vatandaşlara yatırım tavsiyesi de veren Memiş, gümüşe yatırım yapmanın da akıllıca bir yatırım olabileceğini belirtti. Ekonomist İslam Memiş açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Gümüş ons 22,50’den 21,30’a geriledi; 20,50 destek ve dip. Doları olanların dip seviyelerinden orta ve uzun vade için yine fırsat yakaladığını gördük. TL karşılığında ise her şeyin ucuz olduğunu söyleyebilirim. Euro, Sterlin, Altın ve Gümüş diplerde geziniyor. Yükselişler fırsat vermeden agresif olabilir, dikkat!”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN