Zam yetmedi, asgari ücrete ara zam müjdesi geldi! Bu sözler olay olacak: İkinci zam için tarih verildi

Zam yetmedi, asgari ücrete ara zam müjdesi geldi! Bu sözler olay olacak: İkinci zam için tarih verildi

Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren zam haberleri üzerine asgari ücrete yüzde 54 oranında zam yapılmasının devamında ikinci artış haberi gündeme geldi. Ünlü ekonomist kanalında uzman kişiler tarafından açıklamalar geldi.

Asgari ücrete ikinci zamın yapılması için haberler gündeme gelirken ekonomist Can Fuat Gürlesel katıldığı program üzerinde 2023 yılında doğalgaz ve elektriğe indirim gelirken asgari ücrete ikinci zammın geleceğin ilişkin duyurular yapıldı. Gürlesel, Ocak ayında doğal gaz ve elektriğe indirim yapılacağına dair güçlü duyumları olduğuna dair bilgiler verildi.

DOĞAL GAZ İNDİRİMİ DOĞRU ÇIKTI

EPDK doğal gaza İstanbul'da yüzde 12 indirim yapıldığı açıklanırken 5.5 milyon doğal gaz abonesinin 1000 TL'lik faturanın indirim sonrasında 879 TL olarak indirime geldiği belirtildi. Gürlesel'in geniş kitleleri yakından ilgilendiren ikinci büyük haberi ise günlerde 5.500 TL'den 8.506 TL olarak yükselen asgari ücrete ikinci zam gündeme geldi. Nisan veya Mayıs aylarında bu indirimin yapılacağına ilişkin bilgiler iddia edildi.

asgari ücrete ikinci zam

ASGARİ ÜCRETE İKİNCİ ZAM GELDİ Mİ?

2023 asgari ücrete zam oranı yüzde 54 olarak belirlenirken yeni rakam ise 8.506 TL olarak belirlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılında uygulanacak olan asgari ücret duyurusu yapılırken ek zamlar sonrasında brüt ücretin 11 bin 750 TL yükselmesi beklentisi artış gösterdi. Erdoğan, asgari ücret açıklamasın önceki 9 bin lira 10 bin lira gibi rakamlar ifade edenlerle ilgili olarak "Onların sırtında küfe yok, Küfe bizim sırtımızda herkesin dediği ile hareket edemeyiz" açıklamasında bulundu. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN