2002-2016 arası sigorta girişlilere talih kuşu kondu! SGK uzmanı duyurdu: 10-15 yıl prim detayı

2002-2016 arası sigorta girişlilere talih kuşu kondu! SGK uzmanı duyurdu: 10-15 yıl prim detayı

SGK üzerinden erken emeklilik hakkı verilirken o şartlara uyanlara müjdeli haber geldi. SGK uzmanı bazı durumlarda çalışanların 10, 12.5 ve 15 yılda emekli olabileceği imkanı sunuldu. 2002-2016 yılları arasında işe girenlere emeklilik hakkı verildi. İşte, erken emeklilik için en önemli kriter sigorta başlangıç tarihi oldu. Tüm detaylar haberimizde...

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun erken emeklilik sistemine göre bireylerin emeklilik yaşını beklemesine gerek kalmadan o şartlara uyanlar emekli olabilecek. Bu şartlar arasında ilk sigorta başlangıç tarihine kadar 10 yıl prim ödemesi süresi tamamlandı. Prim ödeme süresi ve diğer şartların tamamlanmasıyla erken emeklilik hakkı verildi.

10 YIL SİGORTAYLA EMEKLİ OLMA

Prim günü yetmeyen fakat yaşından ötürü bunu tamamlayamayan kişilere emekli olma fırsatı tanındı. Şartların başında sigortalılık tarihi yer alırken 10 yıla 3600 günle emekli olmak mümkün hale geldi.

erkeklerde emeklilik

Emeklilik dışında yaşı ilerleyen ama prim ödeme gün sayısı az olan kişilere yaştan emeklilik uygulaması tutuldu. Yaştan emeklilik için düşük prim ödemeleriyle emekli olunur. 10 yıl çalışan bir kişi yaştan emekli olma hakkı alırken bunun için erken yaşta sigortalı olmak gerekir.

kadınlarda emeklilik yaşı

Yaştan emeklilik için belirlenen şartların yerine getirilmesi üzerine normal emeklilik için gerekli prim ödeme sayısı tamamlanmayanlara yeni hak verildi. Prim gün sayısı yeterli olmayanlara bu durum üzerinden emekli olamayan fakat yaşından dolayı prim ödeme gün sayısının tamamlanmasıyla yaştan emeklilik hakkı verilir.

EMEKLİLİKTE O TARİHE DİKKAT

Yaştan emekli olabilmek için öncelikle şart tarih olurken 1981'den önce ilk kez sigortalı olan kadınlar 23 Mayıs 2002 tarihiyle 15 yıl sigortalılığı bulunan kadınlar 50 yaşında ve 3600 prim günüyle emekli olunur.

23 Mayıs 2002 tarihiyle 15 yıl sigortalılığı olanlara erkekler 55 yaşında ve 3600 gün prim emekli olabilir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN