300 bin TL'lik şok! Türkiye'nin tanınan ikinci el araç satıcısına ağır ceza!

300 bin TL'lik şok! Türkiye'nin tanınan ikinci el araç satıcısına ağır ceza!

Ticaret Bakanı yardımcısı, Mahmut Gürcan, ikinci el otomobil ticaretinde aldatıcı hareketlerle kendini gösteren ve TikTok platformunda bu konuları belgeleyen Metehan Meşe hakkında, 300 bin TL'lik idari para cezası uygulandığını duyurdu.

Ticaretin ikinci elini kuşatan Mahmut Gürcan, TikTok kullanıcısı Metehan Meşe'nin dolandırıcı hareketleri ile ilgili olarak "gerçekten etkileyici bir ticaret faaliyeti" deme cesaretini göstererek çektikleri videoların ardından sosyal medyada bir beyanat verdi.

Gürcan'ın açıklamasında ifade edilenler şu şekildedir:

YETKİ BELGESİ MEVCUT DEĞIL

"Sosyal Medya ağı üzerinde taşıtların satışını belgeleyen videolar yayımlayan M.M. isimli şahsın kişisel bilgileri yapılan titiz araştırmalar neticesinde tespit edilmiştir. 2022 ve 2023 yılları arasında toplamda 17 adet taşıt satışını gerçekleştirdiği, Bakanlığımızın İkinci El Motorlu Kara Taşıtları Bilgi Sistemi kayıtlarından belirlenmiştir. Ancak, yetki belgesi olmaksızın ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti yapmaktadır. Ek olarak, söz konusu şahsın fiyatları, sahte alıcılarla yükselterek gerçek alıcıları yanılttığı tespit edilmiştir.

CEZAI İŞLEM UYGULANDI

Bu durumun üzerine, anılan şahıs hakkında, Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ve İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik çerçevesinde, İç Ticaret Genel Müdürlüğümüzce, idari para cezası üst limiti olan 300 bin TL idari para cezası kesilmiştir.

Ayrıca, 2022 ve 2023 yıllarındaki tüm satışların vergi kaçakçılığı açısından incelenmesi amacıyla, ilgili kişinin 2022 ve 2023 yıllarında gerçekleştirdiği taşıt alım satım işlemleri Gelir İdaresi Başkanlığı ile paylaşılacaktır.

HAKSIZ KAZANÇ ELDE EDENLERE UYARI

Ticaret Bakanlığı olarak, spekülatif ve aldatıcı eylemlerle müşterilerimizi mağdur eden kişi ve kuruluşlara izin vermeyeceğiz. Haksız kazanç elde etme çabalarını ve adaletsiz ticari uygulamaları engellemeye yönelik denetimlerimizi kararlılıkla devam ettireceğiz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN