90 günlük yağışa hazır olun! Edirne ve İstanbul'dan vuracak Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'de zirveyi görecek

90 günlük yağışa hazır olun! Edirne ve İstanbul'dan vuracak Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'de zirveyi görecek

Edirne girecek Artvin’den çıkacak felakete hazırlıklı olun. 1, 2 gün değil tam 90 gün boyunca Türkiye'nin canını okuyacak. İstanbul, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize kırmızıya boyandı. Tehlike bağıra bağıra geliyor. İşte tüm detaylar…

Meteoroloji tarafından yapılan güncel uyarılar bu kez felaketi işaret ediyor. 90 gün boyunca Türkiye'ye etkisi altına alacak o felaket Edirne'den başlayıp Artvin'e kadar her yeri talan edecek. Uzmanlar riskin büyük olduğunu belirtirken herkesin önlem alması gerektiğini vurguladı. İşte tüm detaylar…

EDİRNE'DEN GİRİP ARTVİN'DEN ÇIKACAK

Son günlerde Türkiye'nin gündemini oluşturan hava olayları hem uzmanların hem de vatandaşın dikkatinde yer alıyor. Türkiye'nin başından sonuna kadar her ili yakından inceleyen uzmanlar bu kez Edirne'den Artvin'e kadar ulaşan bir hat üzerinde ilerleyen felaketi açıkladı.

siddetli-yagis.jpg

Bu seferki felaket 1,2 gün değil tam 90 gün boyunca o illerde felaketi yaşatacak. 90 günlük yağış tahminleri hakkında açıklamalarda bulunan Hava Forum, durum çok kötü diyerek vatandaşı uyardı. Türkiye'de son günlerde Barajlarda tehlike sinyalleri yükselirken kuraklığın devam etme riskinin de yüksek olduğu belirtildi. Bu tür havaların tehlikeli olduğunu belirten Hava Forum, uzun süre yağmayan yağışların 1-2 saat yağması durumunda sel felaketinin ortaya çıkabileceğini aktardı. Bu tür yağışların verimsiz ama çok tehlikeli olduğunu belirten uzmanlar acil önlem alınması gerektiğini vurguladı. Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile 90 günlük yağış durumunu paylaşan Hava Forum şu ifadeleri dile getirdi:

“Yayınlanan 90 günlük yağış tahminlerine baktığımızda durum çok kötü. Umarız bu tahminler değişir... Tahminlere göre yurdumuzda kuraklığın devam etme riski bulunuyor. Böyle havalar tehlikelidir. Yağmaz yağmaz, bir gelir 1-2 saat yağar sel yapar. Verimsiz ama tehlikeli olur…”

Image

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN