Altın ve doların fitilini ateşleyecek gelişme! Saatler kaldı: Yatırım yapmak isteyenler acele etsin!

Altın ve doların fitilini ateşleyecek gelişme! Saatler kaldı: Yatırım yapmak isteyenler acele etsin!

Türkiye Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu toplantısı gerçekleştirileceği vakit büyük bir ilgiyle bekleniyor. Peki Merkez Bankası faiz kararı ne zaman duyurulacak? Merkez Bankası nisan faiz kararı tarihi netleşti mi?

Merkez Bankası faiz kararı, finans piyasaları tarafından büyük bir merakla beklenmekte. Başta altın ve dolar yatırımcıları olmak üzere nisan ayındaki faiz kararının ne zaman alınacağını merak ediyorlar. Piyasaların odağı Merkez Bankası faiz kararına yönelmiştir. 2023 Nisan ayında Merkez Bankası Para Politikası faiz toplantısı ne zaman ve saat kaçta düzenlenecek? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Merkez Bankası nisan faiz kararı tarihi belli oldu mu?

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Merkez Bankası'nın faiz kararının ne zaman açıklanacağı büyük bir merak konusu haline geldi. Merkez Bankası faiz kararı, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu liderliğinde 27 Nisan Perşembe günü gerçekleştirilecek ve saat 14:00'da Merkez Bankası faiz kararı kamuoyuna duyurulacak.

Merkez Bankası faiz tahmini nedir? Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Merkez Bankası faiz kararı ne şekilde oluşacak? Merkez Bankası faizleri azaltacak mı?

2-003.jpg

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE OLUR?

AA Finans'ın, Merkez Bankası'nın Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına yönelik beklenti anketi, 23 ekonomistin katılımıyla tamamlandı.

Gerçekleştirilen anketin neticelerine göre, ekonomistlerin büyük kısmı, politika faizinin yüzde 8,50'de stabil tutulmasını öngörüyor.

Ekonomistlerden dördü şu anki yüzde 8,50 düzeyinde bulunan politika faizinin 50 baz puan azaltılacağı yönünde düşüncelerini beyan ederken, 19'u politika faizinin sabit bırakılacağını öngörüyor.

Önceki ay yapılan Merkez Bankası PPK toplantısında, politika faizi yüzde 8,50'de stabil kalmıştı.

Faiz kararı sonrasında piyasaların gidişatı belirlenecek. Altın fiyatları şu sıralar dalgalı seyrini sürdürürken dolar ve euro kuru yukarı yönlü hareketlerine devam ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN