Arabası olanlar dikkat! O iki borç siliniyor: 9 gün içinde başvurmayan yandı!

Arabası olanlar dikkat! O iki borç siliniyor: 9 gün içinde başvurmayan yandı!

Bütün araç sahiplerini yakından ilgilendiren yeni haberler gelmeye başladı. Peki hangi ödemelerin son tarihleri yaklaştı? Tüm detaylar haberimizde.

Araç sahiplerinin ödemeleriyle ilgili başvuru yapmaları için geri sayım devam ediyor! Başvuru yapmayanlar iki kat fazla para ödeyecek! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

BAŞVURU İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Devlete olan borçların yapılandırılması ile ilgili kararlar bildirilmiş ve 31 Mayıs olarak bildirilen son başvuru tarihi 30 Haziran'a kadar uzatılmıştı. İlk taksitleri ve peşin ödemeleri için son ödeme tarihi 31 Temmuz olarak belirlendi ve yapılandırma yapan vatandaşlara ek süre tanındı. Yapılandırma yasasıyla birlikte vergi, prim, trafik, askerlik, nüfus, köprü, otoyol ve daha önce yapılandırılmayan adli para cezaları, idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları, destek prim borçları da yapılandırılabiliyor. Yapılandırma yasasının yürürlüğe girmesiyle birlikte en çok trafik para cezaları ve motorlu taşıtlar vergisi borçları ile ilgili başvuru yapıldı. 

Borç Yapılandırma Başvuruları İçin Son Günler

Araç sahipleri haciz olacak ve araç muayenesinde sıkıntı yaşayacak araçları ile ilgili yapılandırma işlemlerini yapıyor. Vergi borçlarınızla ilgili bütün işlemleri internet üzerinden Vergi Dairesi'ne giriş yaparak yapabiliyorsunuz. Giriş yapabilmek için kimlik numarası, anne kızlık soyadının birinci ve ikinci harfi, aynı zamanda anne, baba ya da çocuğun kimlik numarası gerekiyor. Gelir İdaresi Başkanlığı www.gib.gov.tr ya da ivd.gib.gov.tr resmi internet sitesi üzerinden de e-Devlet ile giriş yap seçeneği seçilerek siteye giriş yapılabiliyor ve başvurular bağlı olunan vergi dairesine şahsen ya da posta yoluyla yapılabiliyor. Borçların ödemeleri kredi kartıyla taksitli ya da peşin olarak yapılabiliyor. www.gib.gov.tr internet sitesi üzerinde yer alan ödeme işlemleri takip edilerek bütün ödeme işlemleri kart üstünden yapılabiliyor. İlk ve ikinci taksit ödemeleri bir takvim senedinde en fazla üç taksit şeklinde ödenmeli ve ödenmeyen borçlar yapılandırma kapsamı dışında kalıyor. Eğer borç yapılandırması yapıldıktan sonra ilk iki taksit süresi içinde ödenmezse kanun ihlal edilmiş sayılıyor. Süresinde ödenmeyen borçların en geç son taksiti takip eden ay sonuna kadar ödenmesi ve ödeme süresinde geciktirilen süreler için gecikme zamlarının da yatırılması gerekiyor. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN