Babacan Diyarbakır'dan seslendi: Çocuklar depremde yıkılan duvarların altında kalmasın diye buradayım

Babacan Diyarbakır'dan seslendi: Çocuklar depremde yıkılan duvarların altında kalmasın diye buradayım

DEVA Partisi lideri Babacan, Millet İttifakı'nın 'Halil İbrahim Sofraları' kapsamında Diyarbakır'da konuştu. Ramazan Bayramı'nın üçüncü gününün 23 Nisan olduğunu hatırlatan Babacan, "Çocuklar daracık sokaklarda, dershane önlerinde, köy meralarında özgürce, güven içinde yaşasın diye buradayım. Çocukların ellerine silahlar verilmesin diye buradayım. Uykudayken depremde yıkılan duvarların altında kalmasın diye buradayım" dedi.

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ittifak partilerinin liderleri ile Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanları deprem bölgesindeki 8 ilde kurulan 'Halil İbrahim Sofraları'nda milletle bir araya geldi. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve eşi Zeynep Babacan'ın durağı ise Diyarbakır’dı. Burada konuşma yapan Babacan, Ramazan Bayramı’nın üçüncü gününün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olduğuna dikkat çekti.

1-018.jpg

'ÇOCUKLARIN ELLERİNE SİLAH VERİLMESİN DİYE BURADAYIM'

Çocuklar için özgür, güvenli bir yaşam arzuladığını dile getiren Babacan şunları söyledi:

“Çocuklar daracık sokaklarda, dershane önlerinde, köy meralarında özgürce, güven içinde yaşasın diye buradayım. 7 yaşındaki Muhammedler, 6 yaşındaki Furkanlar için buradayım. 12 yaşındaki Ceylanlar, Uğurlar ölmesin diye buradayım. Çocukların ellerine silahlar verilmesin diye buradayım.

Muratların, Hiraların, Ayşelerin, Baranların, Zeyneplerin, Semaların, Fatmaların, Berfinlerin, Mustafaların minicik bedenleri; uykudayken depremde yıkılan duvarların altında kalmasın diye buradayım.”

1-019.jpg

'14 MAYIS KAYBEDENİ OLMAYAN BİR DEMOKRASİ ZAFERİ OLACAK'

14 Mayıs seçimlerine yönelik mesajlar da veren Babacan şöyle konuştu:

“15 Mayıs sabahı demokrasi bayramına kavuşacağız. Çünkü bu seçim 7'den 70'e, doğudan batıya, kuzeyden güneye tüm Türkiye kazanacak. Bu seçim, evladına bayramlık alamayan analar kazanacak. Bu seçim, bayramda evine bir kutu baklava alamayan gözü yaşlı babalar kazanacak. Bu seçim, Ramazan ayında ucuz ekmek kuyruklarında bekleyen emekliler kazanacak.

14 Mayıs; kaybedeni olmayan bir demokrasi zaferi olacak. 14 Mayıs; doğudan batıya, kuzeyden güneye tüm Türkiye’de kutlanacak. Tüm sokaklarda Türkçe, Kürtçe, Arapça, Lazca, Boşnakça şarkılarla türkülerle kutlanacak.

1-020.jpg

'ÖNÜMÜZDE İKİ SEÇENEKLİ BİR REFERANDUM VAR'

Halkımız susar susar sandık günü söyleyeceğini söyler. Bu millet tüm derdini içinde yaşar ama sandıkta cevabını verir. 14 Mayıs günü aslında milletimizin önünde iki seçenekli bir referandum olacak. Otoriterlik mi, demokrasi mi? Keyfilik mi, hukuk mu? Tek akıl mı, ortak akıl mı? Fakirlik mi, zenginlik mi? Kilosu 30 lira olan soğan mı, bereketli, huzurlu sofralar mı? Kendinden olmayan herkese terörist diyen nobran bir dil mi, herkesi kucaklayan kapsayıcı bir bakış mı? Oylarınızı yok sayan kayyumlar mı, oylarınızla göreve gelen seçilmişler mi? Özeti; kara kış mı, bahar mı?"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN