Bakan Fidan'dan Gazze açıklaması: Hedef tam ateşkes olmalı

Bakan Fidan'dan Gazze açıklaması: Hedef tam ateşkes olmalı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gazze’de çatışmalara “insani ara” verildiğine dair haberlerin ardından yaptığı açıklamada "Gazze’de hedef tam ateşkes olmalı. İsrail üzerinde nüfuz sahibi ülkeler kalıcı barış için baskı yapmalı" dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Arap Ligi’ni temsil eden temas grubunda yer alan Filistin, Suudi Arabistan, Endonezya, Mısır, Ürdün, Katar ve Nijerya dışişleri bakanlarıyla Çin ve Rusya’nın ardından İngiltere ve Fransa’da temaslarda bulundu. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Bakan Fidan, temas grubunun İngiltere’nin başkenti Londra ve Fransa’nın başkenti Paris’te yaptığı görüşmelerde, "Gazze’de hedef tam ateşkes olmalı. İsrail üzerinde nüfuz sahibi ülkeler kalıcı barış için baskı yapmalı" dedi.

Londra’da İngiltere’de Dışişleri Bakanı David Cameron ile bir araya gelen heyet, Paris’te Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron tarafından da kabul edildi. Fransa’nın Avrupa ve Dışişleri Bakanı Catherine Colonna ile de görüşen heyet, Paris ve Londra’daki temaslarında Gazze’de bir an önce tam ve sürdürülebilir bir ateşkes sağlanmasının önemine dikkati çekti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN