Bu okulda okuyan öğrencilere maaş bağlanıyor! Herkes o okulda okumak isteyecek: Şirketlere taş çıkartır

Bu okulda okuyan öğrencilere maaş bağlanıyor! Herkes o okulda okumak isteyecek: Şirketlere taş çıkartır

O okulda okuyan öğrencilere okul okurken maaş bağlanıyor. Bunu duyanlar o okula gitmek için can atacaklar! Büyük şirketlere taş çıkartıyorlar! Bütün okulları imrendirecek bir sistem kurmuşlar...

Samsun'un Çarşamba ilçesinde bulunan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2023 yılında elde ettiği 30 milyon 752 bin TL'lik ciroyla bölgesinde ve Türkiye genelinde adından sıkça söz ettiriyor. Metal, mobilya, iç mekan tasarımı, bilişim, inşaat, elektrik-elektronik, motorlu araçlar teknolojileri ve makine alanlarında gerçekleştirdiği üretimle dikkat çeken okul, öğrencilere sadece eğitim değil aynı zamanda iş deneyimi de kazandırıyor.

30 MİLYON TL’Yİ AŞAN CİROSU VAR

Meslek lisesinden 30 milyon TL’yi aşan rekor ciro

Çarşamba Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2023 yılında 500 sınıf takımı üreterek bir başarıya imza attı. Bu başarı, lisenin 30 milyon TL'yi aşan cirosu ile doruğa çıktı. Elde edilen gelirle öğrencilere maaş ödenmesi ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın okulların donatımına katkıda bulunulması, okulun üretimdeki etkinliğini bir kez daha ortaya koydu.

Çarşamba Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Bölümü öğretmeni Zeliha Özbey Çalıoğlan, yaptıkları sınıf donatımı çalışmalarını ve bu alandaki başarılarını şu sözlerle açıkladı: "Döner sermeye çerçevesinde sınıf donatımı yapıyoruz. Burada ürettiğimiz ürünleri çeşitli illerimize dağıtım yapmaktayız. 2023 yılı toplam ciromuz 30 milyon 752 bin TL. Bunun 30 milyonu mobilya ve iç mekan dalına ait. Bununla gurur duyuyoruz. Öğrencilerimize burada gelir elde ettiriyoruz. Öğrencilerimiz burada kendilerini geliştirerek mobilya veya diğer alanlarda çalışacak pozisyona gelebiliyorlar. Mezun öğrencilerimizi takip ediyoruz. Öğrencilerimiz buradan mezun olmaktan çok mutlular ve kendi alanlarında iş gücü sahibiler"

Meslek lisesinden 30 milyon TL’yi aşan rekor ciro

Öğrenciler de bu başarıdan gurur duyarken, mobil ve iç mekan tasarımı alanında eğitim gören Yunus Emre Seven, "Burada dolap, masa, sandalye gibi birçok ürün üretiyoruz. Bu bölümü bilerek seçtim ve hem de baba mesleğidir. Devam ettirmeye çalışacağım" ifadelerini kullandı. Metal bölümünde okuyan Muhammet Gökbudak ise şunları söyledi: "Metal bölümünde öğrenci sıralarının delmesi, kaynağı, taşlaması, boyaması gibi işlemleri yapıyoruz. Aydan aya döner sermaye çerçevesinde harçlığımızı alıyoruz"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN