Bunu yapanlar asgari ücretin tam 20 katı ceza alacak! Bakanlık bütün illere tek tek uyarı gönderdi… İhlal edenler pişman olacak

Bunu yapanlar asgari ücretin tam 20 katı ceza alacak! Bakanlık bütün illere tek tek uyarı gönderdi… İhlal edenler pişman olacak

Bakanlık tarafından o konu için resmen harekete geçildi. Bu hatayı yapanlar asgari ücretin tam 20 katı ceza alacak! Bakanlık bütün illere tek tek uyarı gönderdi… Yeni uyarıyı dikkate almayıp ihlal edenler sonradan çok pişman olacak. İşte konuya ilişkin detaylar…

Milli Eğitim Bakanlığı bu konu kapsamında resmen bütün illerde hareket geçti. O okullar için en kısa zamanda inceleme başlatılacak. Üstelik incelemelerde sorun çıkan kurumlar asgari ücretin 20 katı ceza ödemek zorunda kalacak. Bakanlığa giden ihbarlar sonrasında konuya ilişkin detaylar belli oldu.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI DÜĞMEYE BASTI

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği kapsamında yapılan değişiklikler sonucu açık öğretim liselerine geçiş için bazı şartlar getirildi. Bu kararın ardından bakanlığa, bazı özel okullarda "hayal sınıflar" kurulduğu ihbarları gelmeye başladı.

yeni-proje-1-002.jpg

“Hayal Sınıflar” adı altında kurulan sınıflara kayıt olan öğrencilerin velilerinden yüksek ücretler istendiği, öğrencilerin devamsızlık yapmalarına rağmen bu sınıflara geliyorlarmış gibi kayıt edildiği iddiaları ortaya atıldı.

BAKANLIK TESPİT ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

Bu ihbarlar sonrasında bakanlık harekete geçti. Kurulan hayalet sınıflarda “sahte diploma” hazırlığı yapan özel okullar için yeni adımlar atılmaya başlandı. Konu kapsamında eylül ayı itibari ile devlet okullarından özel okullara geçen öğrencilerin bilgileri tespit edilerek verilerinin analiz edileceği öğrenildi.

Öte yandan MEB Teftiş Kurulu Başkanlığı harekete geçirilerek genel bir denetim kararı alındı. Bunun yanı sıra 81 il valiliğine okullarda inceleme yapılması için yazı gönderildi.

yeni-proje-2-001.jpg

ASGARİ ÜCRETİN 20 KATI CEZA

İncelemeler sonucu yapılan tespitlerde yasal işleme tabii tutulması gereken kurumlara ise 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu'na göre, mevzuata aykırı fiilin işlendiği özel okulların kurum açma izni ve çalışma ruhsatı iptal edilecek. Özel okul sahiplerine de brüt asgari ücretin 20 katı idari para cezası verilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN