Bunu yapmayan arabasını satmayı unutsun! Ödeme için bugün son gün, kaçıran faiziyle ödeyecek

Bunu yapmayan arabasını satmayı unutsun! Ödeme için bugün son gün, kaçıran faiziyle ödeyecek

Bunu hemen yapmayan arabasını satmayı unutsun! Ödeme günü bugün son, kaçıran faiziyle birlikte ödeyecek! Ek MTV ödemesinden kaçanlar fena yakalanacak...

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından yapılan duyuruda, ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ikinci taksitin bugün sona ereceği hatırlatıldı.

HEDEFLENEN TAHSİLATIN YÜZDE 87'Sİ KARŞILANDI

mtv.webp

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler nedeniyle oluşan finansman ihtiyacını karşılamak amacıyla getirilen ek MTV düzenlemesi, araç sahiplerini ilgilendiriyor. İlk taksitin ödeme süresi 6 Eylül'de sona ererken, bu dönemde yaklaşık 13,2 milyar lira gelir elde edildi ve hedeflenen tahsilatın yüzde 87'si karşılandı.

İKİNCİ TAKSİT ÖDEME GÜNÜ BUGÜN SON

Ek MTV'nin ikinci taksit ödeme süresi 30 Kasım'da mesai bitiminde sona erecek. Ödemeler, Gelir İdaresi Başkanlığına ait "gib.gov.tr" internet adresi, İnteraktif Vergi Dairesi, ve GİB Mobil uygulaması üzerinden, anlaşmalı bankaların kredi veya banka kartlarıyla, banka hesabından, şubelerden, mobil, telefon ve internet bankacılığı aracılığıyla yapılabilecek. Vergi dairesi ve PTT şubeleri de ödeme noktaları arasında yer alıyor.

mtv-2.webp​​​​​​​

ÖDEMEYENLER FAİZİYLE ÖDEYECEK​​​​​​​

Ek MTV'nin belirlenen süre içinde ödenmemesi durumunda araç sahipleri aylık yüzde 3,5 gecikme faizi ödemek zorunda kalacak. Ödeme süresi içerisinde gereken ödemelerin yapılması, gecikme faizlerinden kaçınmak için önem taşıyor.

Araç sahiplerinin dikkat etmesi gereken bir diğer önemli nokta ise taşıtların satış ve devir işlemleri için MTV'nin ve ek MTV'nin ödenmiş olması gerekliliği. Bu nedenle ödemelerin düzenli olarak yapılması, araç muayenelerinin ve diğer trafik işlemlerinin sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN