Çalışan emekliye müjde geldi! 5 Bin TL ikramiye o tarihte hesaplarda: Ödeme için hazırlıklar başladı

Çalışan emekliye müjde geldi! 5 Bin TL ikramiye o tarihte hesaplarda: Ödeme için hazırlıklar başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 5000 TL emekli ikramiyesi için ek düzenleme talimatı verdi. Geçtiğimiz günlerde çalışmayan SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerine 5'er Bin TL ödeme yapılmıştı. 5 bin TL Cumhuriyet İkramiyesi, yeni karar ile çalışan emeklilere ve ÇKS kayıt sistemine kayıtlı çiftçilere de verilecek. Peki 5000 TL ikramiye ne zaman ödenecek? İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhuriyetin 100. Yılı dolayısıyla emeklilere 5 Bin TL ödeme yapılacağını söylemiş ve geçtiğimiz günler 5 bin liralık ikramiyeler hesaplara yatırılmıştı. Fakat ikramiye 1-31 Ekim tarihleri arasında çalışan ya da kendi işini yapan kişileri kapsamamıştı.

1,6 milyon civarında Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı çiftçinin yanı sıra emekli muhtar, belediye meclisi ve il genel meclisi üyeleri bu 5 bin liralık ikramiyeden yararlanamadı. Öte yandan, bunların dışında daha önce vergi mükellefi olmuş ancak faaliyetini sonlandırmasına rağmen ticaret odasında kaydı silinmemiş esnaf da ikramiye alamamıştı.

paraaa.jpg

ERDOĞAN TALİMAT VERDİ

Yeni Asır'da yer alan habere göre; İkramiyeden yararlanamayan muhtar, il genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri, AK Parti'li yöneticileri ve milletvekillerini arayarak durumdan rahatsız olduklarını dile getirdiler. AK Partili yöneticiler ise konuyu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taşıdı. Erdoğan, kendisine iletilen bilgiler üzerine Hazine ve Maliye ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlıklarıyla görüşülmesini, iki bakanlığın bu konuda bir çalışma yapmasını istedi.

erfogannd.jpg

ERDOĞAN’DAN ‘EMEKLİYE 5000 TL İKRAMİYE’ AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çalışmalar hakkında konuşarak “Açıkçası emeklilerimizin bir kısmının dışarıda bırakılması şahsen bizim de içimize sinmeyen, bizim de hakkaniyetli bulmadığımız bir durumdu. Dahası bunun çiftçi ve esnaf emeklilerimizin içinde yer aldığı diğer emeklilerimizde bir gönül kırgınlığına sebep olduğunu üzüntüyle müşahede ettik. Pazartesi günkü kabine toplantımızda Çalışma ve Maliye Bakanlarımıza gerekli düzenleme ve düzeltmelerin süratle yapılması talimatını verdim. Bakanlarımız hazırlıklarını bugün itibarıyla tamamladılar. İnşallah önümüzdeki hafta ilgili kanun teklifini Meclisimize sunacağız. İlk düzenlemeden yararlanamayan çiftçi ve Bağkur'lu esnaf emeklilerimiz başta olmak üzere 4 milyon 689 bin emeklimizin de tek seferlik 5 bin lira ödeme imkânından faydalanmalarını sağlayacağız. Böylece 15 milyon 120 bin emeklimizin tamamına bir defaya mahsus 5 bin liralık ödeme gerçekleştirmiş olacağız" ifadelerini kullanmıştı.

YASA HAZIRLANIYOR

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ise konuya ilişkin yaptığı açıklama yaptı. Güler, şu ifadelere yer verdi: “Cumhurbaşkanımızın talimatıyla çalışan emeklilere de 5 bin TL verilmesine ilişkin detaylı bir çalışma var. Kapsamı ve detayları çalışma sonrasında ortaya çıkacak” dedi.

odmee.jpg

PEKİ İKRAMİYE NE ZAMAN ÖDENECEK?

Yasal düzenlemenin bu hafta Meclis'te masaya yatırılması bekleniyor. Yasalaşma süreci sonrasında emeklilerin 5 bin liralık ödemelerinin Aralık ayı içinde yapılacağı tahmin ediliyor. İkramiye ödemeleri emeklilerin maaş aldıkları banka hesaplarına otomatik olarak yatırılıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN