Celal Şengör Türkiye için ‘kaçınılmaz sonu’ açıkladı! O ülke ile birleşecek, Akdeniz kapanacak

Celal Şengör Türkiye için ‘kaçınılmaz sonu’ açıkladı! O ülke ile birleşecek, Akdeniz kapanacak

Celal Şengör’den dünya sınırlarıyla ilgili çarpıcı bir iddia geldi. Şengör’ Kaçış yok’ diyerek açıkladı. Türkiye, o ülke ile birleşecek… Doğu Akdeniz ise yok olacak

Ünlü jeolog Celal Şengör, bir Youtube programında yaptığı dikkat çekici yorumlarla gündeme geldi. Bir Youtube kanalında Fatih Altaylı’nın konuğu olarak katıldığı bir söyleşide, dünya üzerinde meydana gelecek önemli değişiklikleri dile getiren Şengör, bu değişikliklerin özellikle Türkiye’yi etkileyeceğini söyledi. Şengör, Türkiye’nin gelecekte başka bir ülke ile birleşeceğini ve bu durumun kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

img-1646.jpeg

DÜNYA YENİDEN ŞEKİLLENECEK

HT Bilim Tarih Felsefe kanalındaki programda, kıtaların gelecekteki hareketleri hakkında çarpıcı tahminlerde bulunan Celal Şengör, yeni bir süperkıta oluşumunun işaretlerini verdi. Dünya genelinde beklenen kıta hareketliliği ile Avrupa’nın bölüneceğini ve Batı Avrupa’nın adaya dönüşeceğini belirtti. Ayrıca Amerika ile Asya’nın çarpışmasının muhtemel olduğunu ifade etti.

Celal Şengör’ün analizlerine göre, 10 milyon yıl içinde beklenen jeolojik değişimler sonucunda Türkiye, coğrafi konumunu değiştirecek ve Libya ile kara sınırları paylaşacak. Akdeniz’in kapanarak yeni bir dağ silsilesinin oluşacağını belirten Şengör, bu tür değişimlerin şimdiden gözlemlenebileceğini söyledi.

Şengör, kaçışın olmadığını ifade ederek konu hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Düşünün ki 10 milyon yıl sonra Libya’nın tam yanı başında yer alacağız. Şu anki hareketlilik gösteriyor ki, Türkiye Libya’ya doğru ilerliyor ve Doğu Akdeniz yavaş yavaş kapanıyor.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN