Deprem bölgesine bir kötü haber daha! Dünya tersine dönecek... Bunu kimse beklemiyordu

Deprem bölgesine bir kötü haber daha! Dünya tersine dönecek... Bunu kimse beklemiyordu

Son dakika... Hava sıcaklıkları normal seyrine dönerken soğuk hava etkisi iyice etkisini göstermeye başladı. Tüm Türkiye'yi yasa boğan deprem tam 10 ilimizi yerle bir etti. Enkaz altında kalan vatandaşlar kurtarılmaya çalışırken hava koşulları herkesi etkilemekte. Milyonlarca kişi 'Deprem bölgelerinde hava durumu nasıl olacak?' sorusunu araştırırken ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten'den kritik uyarı geldi. Sibirya soğuklukları şiddetli şekilde geliyor. Deprem bölgesi donacak!

Merkez üssü Kahramanmaraş 7,7 ve 7,6'lık depremler tüm Türkiye'yi derinden sarstı. Deprem 10 ilimizi birden vururken binlerce kişi hayatını kaybetti, yüzlerce bina kum gibi çöktü. Bölgede arama kurtarma çalışmaları devam ederken vatandaşlar 'Deprem bölgelerinde hava durumu nasıl olacak? Soğuklar artacak mı?' sorularını araştırmaya başladı. Ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, tarih vererek uyardı. Dondurucu soğuklar geliyor. Bunu kimse beklemiyordu, felaket üstüne felaket! İşte son dakika hava durumunun detayları...

Kahramanmaraş'ta peş peşe meydana gelen 2 deprem Türkiye'yi yerle bir etti. Tam 10 ilimiz beşik gibi sallanırken milyonlarca vatandaşımız hayatını kaybetti. Bölgede kıyamet yaşanırken milyonlarca kişi arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor. Bölgede etkili olan soğuk hava dalgası ise koşulları sert bir şekilde etkiliyor. Peki deprem bölgesinde hava durumu nasıl olacak? Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı geldi.

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SON DAKİKA OLARAK UYARDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından alınan son hava durumu raporuna göre bugün İstanbul'da öğle saatlerine kadar aralıklarla kar yağışının devam etmesi bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

fdfdfd-2023-02-09t103811-390.jpg

Marmara'nın doğusu, İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Kırklareli, Kütahya, Eskişehir, Erzurum, Bingöl, Ağrı ve Iğdır çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Batı ve Orta Karadeniz kıyıları ile Kırklareli kıyıları, İstanbul, Balıkesir'in kuzeyi, Bursa, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don ile birlikte yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ riski bulunmaktadır.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

DÜNYA TERSİNE DÖNECEK!

Daha öncesinde İstanbul'a ne zaman kar yağacağını doğru tahmin eden ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, Sibirya soğukluklarının geldiğini ifade ederek, "Acımız büyük. Önümüzdeki dondurucu gecelerden sonra havaların ısınmasını ümit ederken, Sibirya uyanışa geçiyor. Sibirya soğukları batıya akmaya başlayacak. Zonal rüzgarlar doğudan batıya esmeye başlıyor. Yani Dünya meteorolojik olarak tersine dönecek." dedi.

b1.jpg

DEPREM BÖLGELERİNDE HAVA SICAKLIKLARI KAÇ DERECE OLACAK?

Deprem bölgesi için beklenen hava sıcaklıklarını da paylaşan Kerem Ökten, şu listeyi yayımladı:

"Deprem bölgelerinde gece sıcaklıkları iyice düşüyor. Bu gece beklenen değerler;

  • Elbistan: -16 derece
  • Malatya: -9 derece
  • Diyarbakır: -7 derece
  • Gaziantep: -4 derece
  • Hatay: -3 derece
  • Kilis: -3 derece
  • Adana: -1 derece"

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

9 ŞUBAT 2023 PERŞEMBE GÜNÜ

h1.png

10 ŞUBAT 2023 CUMA GÜNÜ

h2.png

11 ŞUBAT 2023 CUMARTESİ GÜNÜ

h3.png

12 ŞUBAT 2023 PAZAR GÜNÜ

h4.png

13 ŞUBAT 2023 PAZARTESİ GÜNÜ

h5.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN