Dışişleri Bakanlığı bünyesinde personel istihdam edilecek! Üstelik sınav, mülakat yok!

Dışişleri Bakanlığı bünyesinde personel istihdam edilecek! Üstelik sınav, mülakat yok!

Dışişleri Bakanlığında çalışmak isteyenler için sınavsız ve mülakatsız bir fırsat sunuluyor. Devlet kadrosunda yapılacak alımlarda, adayların KPSS puan sıralamasına göre değerlendirilecek ve başvurular puanı olan herkes için açık olacak.

Dışişleri Bakanlığı, Merkez Teşkilatlarında görevlendirilmek üzere 14 ile 28 Ağustos 2023 tarihleri arasında personel alımı yapacak. Başvuruların https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr sitesi üzerinden kabul edileceği ve KPSS puanı olan herkesin başvurabileceği belirtildi.

Alım yapılacak alanlar şu şekilde sıralandı: Şoför için 15 kişi, Temizlik Görevlisi için 15 kişi ve Bakım Hizmet Görevlisi için 20 kişi istihdam edilecek. Başvuru yapacak adaylarda KPSS şartının aranacağı da açıklandı.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

fgdgfd.jpg

Başvuru için adayların aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir:

  1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  2. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde sayılan genel şartları taşımak,
  3. Son başvuru tarihi itibariyle 18 yaşını tamamlamış ve 35 yaşını doldurmamış olmak,
  4. 2022 yılında gerçekleştirilen KPSS-B (Kamu Personeli Seçme Sınavı) katılmış olmak ve KPSSP94 puan türünden en az 65 puan almış olmak,
  5. Erkek adaylar için askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış, erteletmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,
  6. Kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili disiplin mevzuatı uyarınca görevinden veya meslekten ihraç edilmemiş olmak.

Bu şartları taşıyan adaylar, belirtilen tarihler arasında başvurularını yaparak Dışişleri Bakanlığı'nda çalışma fırsatına sahip olabilecekler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN