Doğal kalorifer görevi görüyor, bunu yiyene soğuk işlemiyor! Gaziantepliler kimse kapmasın diye tescillemiş bile… Kilosu 220 TL

Doğal kalorifer görevi görüyor, bunu yiyene soğuk işlemiyor! Gaziantepliler kimse kapmasın diye tescillemiş bile… Kilosu 220 TL

Gaziantep'te kış denildiği zaman sofralarda yer alan o besin vücutta kalorifer görevi görüyor. Bunu tüketen ise soğuklara kafa tutuyor. Elim ayağım ısınmıyor diyenler mutlaka tüketsin. İşte tüm detaylar…

Gaziantep'in tescilli lezzeti katı üzüm pekmezi amber rengi ve katı kıvamıyla kış aylarının en çok tüketilen besin kaynağı olmaktadır. Kansızlık başta olmak üzere soğuk algınlığına iyi gelen katı üzüm pekmezinin faydaları da saymakla bitmiyor. Gaziantep'te sıklıkla tüketilen katı üzüm pekmezi enerji depolarken aynı zamanda vücudu da ısıtmaktadır. Sade tüketilebileceği gibi yoğurt veya tahinle karıştırılarak da tüketilebilen katı üzüm pekmezinin tadına doyum olmuyor.

VÜCUDUN DOĞAL KALORİFERİ

Vücutta doğal kalorifer görevi gören katı üzüm pekmezinin yapılışı hakkında açıklamalarda bulunan Kenan Sefiloğlu, hakiki katı üzüm pekmezinin Ağustos ayı ile Eylül ayı arasında yapıldığını söyledi. Soğuk geçen kış aylarında yoğun ilgi gören katı üzüm pekmezinin Öncelikle sıvı halinin elde edildiğini belirten Sefiloğlu, “Daha sonrasında ise çırpma işlemiyle birlikte katı pekmez eklenerek mayalanır. 2 günlük beklemenin ardından katılaşarak sofralarda yerini alır. Sofraların vazgeçilmezi haline gelen katı pekmez, tahin, yoğurtla ve tereyağı ile kış günlerinde kahvaltıda tüketilir” şeklinde konuştu.

kati-uzum-pekmezi.jpg

BİRÇOK DERDE DEVA

Birçok hastalığa iyi geldiği bilinen katı üzüm pekmezi vücudu sıcak tuttuğu için özellikle kış aylarında yoğun ilgi görüyor. Kansızlık sorunu bulunan kişiler tarafından sıklıkla tüketildiğini ifade eden Sefiloğlu, tahinle karıştırılarak tüketildiğinde ise doğal bir enerji deposu haline dönüştüğünü söyledi. 2 yıl boyunca bozulmadan saklanabilen bu lezzete yerli ve yabancı turistlerle ilgi gösteriyor. Kış aylarında talep patlaması yaşayan katı üzüm pekmezi yaz aylarında yurt dışından gelen turistlerin de ilgi odağı haline dönüşüyor.

kati-uzum-pekmezi-1.jpg

125 TL'DEN SATILIYOR

Katı üzüm pekmezinin el yapımı ve fabrikasyon olarak iki çeşit üretildiğine değinen Sefiloğlu, kilogram fiyatının 220 TL olduğunu söyledi. Sefiloğlu, “Katı üzüm pekmezi, taze el yapımı ve fabrikasyon üretim olarak 2 çeşittir. Biz kendi ürettiğimiz taze üzümden yaptığımız için 1 kilosunu 220 TL’den veriyoruz. Fabrikasyon olanların ise fiyatı ise kilosu 125 TL’dir. İkisinin arasındaki fark ise fabrikasyon olanın tadı ekşi olur” sözleriyle açıklamalarının sonlandırdı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN