Dünya bu olayı konuşuyor! Asfalttan yılanlar fışkırdı... Türkiye dahil o ülkeleri uyardılar: İstila başladı!

Dünya bu olayı konuşuyor! Asfalttan yılanlar fışkırdı... Türkiye dahil o ülkeleri uyardılar: İstila başladı!

Havaların ısınmasıyla birlikte yılan vakaları hızla artışa geçti. Türkiye dahil olmak üzere birçok ülkede vaka artışları hızlanırken gelen son görüntüler herkesi korkuttu. Kış uykularından uyanan yılanlar sıcaktan kavurulunca kendilerini otoyollara attı. Asfalttan yılanlar fışkırmaya başladı! Uzmanlar Türkiye dahil o ülkeleri uyardı. Korkulan istila başladı!

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte sıcaklıklar hızla artmaya başladı. Sıcaklıkların artmasıyla yılan vakaları hızla artarken gelen son görüntüler herkesi şok etti. Dünya bu olayı konuşuyor. Asfalttan yılanlar fışkırdı. Uzmanlar Türkiye dahil o ülkeleri son dakika olarak uyardı. Yılan istilası başladı! Gördüğünüz yerde kaçın.

jhjhjh-34.jpg

Sıcaklıkların artması ile birlikte yetkililer son dakika uyarısında bulundu. Sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, "Güneş çıktı ve ara sıra sıcak yollarda güneşlenmeyi seven soğukkanlı yaratıklar da öyle. Lütfen yavaş sürün ve yılanlar ve arkadaşları için fren yapın. Harika açık havada eğlenirken tetikte olun." denildi.

ASFALTTAN YILANLAR FIŞKIRDI

Özellikle sıcak havalarda yılanların en çok tercih ettiği yerler otoyollardır. Çünkü gri ve siyah asfalt yollar, güneşten gelen ısının çoğunu emer, bu yollarda çıplak ayakla yürüyen herkesin bileceği gibi, bu da onları sürüngenler için özellikle çekici bir güneşlenme yeri yapar. Uzmanlar bu tarz durumlar için sürücüleri uyardı. Asfalttan fışkıran yılanlar için koruma uyarısı yapıldı.

hjjhjhhj-15.jpg

TÜRKİYE DAHİL O ÜLKELERİ UYARDILAR

Balık ve Yaban Hayatı Servisi'nin gönderisinde gösterilen yaratıklardan biri, Kaliforniya'nın tek yerli tatlı su kaplumbağası türü olan batı gölet kaplumbağasıdır. Tür, Washington eyaletinde nesli tükenmekte olan olarak listeleniyor ve başka yerlerde popülasyonları azalıyor. Yılan düşüncesi tüylerinizi diken diken etse de, fareler ve sıçanlar gibi haşere popülasyonlarını kontrol altında tutarak çevrelerindeki ekosistemlerde çok önemli bir rol oynarlar. Bu nedenle nüfuslarını korumak da önemlidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN