Elektrikli araçlarla ilgili yeni karar! Bugün resmi gazetede yayımlandı: 6 ay boyunca geçerli olacak

Elektrikli araçlarla ilgili yeni karar! Bugün resmi gazetede yayımlandı: 6 ay boyunca geçerli olacak

Elektrikli araçlara ilişkin Resmi Gazete’de yeni bir karar yayımlandı! Yayımlanan yeni kararın 6 ay boyunca geçerli olacağı öğrenildi. İşte konuya ilişkin detaylar…

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan İthalatta Gözetim Uygulamasına İlişkin Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlandı. Yayımlanan karara göre ithalatta gözetim uygulaması kapsamında söz konusu araçlar için kullanılan redresörlere yönelik birim gümrük kıymeti adet başına 20 bin dolar, invertörlere yönelik adet başına 1000 dolar oldu.

ELEKTRİKLİ ARAÇLAR İÇİN YENİ KARAR

Resmi Gazete’de yayımlanan yeni karar ile elektrikli araçlarda kullanılan redresöre yönelik birim gümrük kıymeti adet başına 20 bin dolar, invertöre yönelik birim gümrük kıymeti adet başına 1000 dolar olarak belirlendi.

Öte yandan bahsi geçen birim gümrük kıymetinin altında bulunan eşyalar sadece İthalat Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenecek ve gözetim belgesi ithal edilecek.

yeni-proje-1-004.jpg

YENİ KARAR 6 AY GEÇERLİ OLACAK

Gözetim belgesi talebi için başvurularda bulunmak isteyenler Gümrükler Tek Pencere Sistemi kapsamında Ticaret Bakanlığı internet sayfasındaki “e-hizmetler” ve “e-işlemler” altında yer alan “İthalat Belge İşlemleri” bölümündeki "e-İmza Uygulamalarına Giriş" kısmında elektronik imza ile yapılacak. Ayrıca, e-Devlet üzerinden de başvurulabilecek.

Öte yandan elektronik ortamda meydana gelebilecek herhangi bir olumsuz durum kapsamında başvuruların yapılamaması halinde fiziksel başvuru da kabul edilecek. Bahsi geçen gözetim belgeleri 6 ay geçerli olacak. Tebliğ ise 30 gün sonra yürürlüğe girecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN