Emeklilere 3'lü müjde! Seyyanen zam, refah payı ve taban maaş formülü geliyor emekliler bayram ediyor... Erdoğan müjdelemişti

Emeklilere 3'lü müjde! Seyyanen zam, refah payı ve taban maaş formülü geliyor emekliler bayram ediyor... Erdoğan müjdelemişti

Emekli zammı kapıda! Emeklilere müjdeyi Erdoğan duyurmuştu... Refah payı, seyyanen zam ve taban maaşı için 3 formül geliştirildi! O tarihte yeni iyileştirmeler gelecek...

Emekliler için son derece önemli olan maaş zammı konusu, gündemin merkezinde yer alıyor. Temmuz ayında yapılan ek iyileştirmeyle SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 25 zam uygulandı. Ancak, bu yüzde 25'lik zam özellikle 7.500 TL'nin altında olan kök maaşlarda taban maaşın üzerine çıkış sağlayamadığı için bazı emeklilerin maaşlarında değişiklik olmadı veya sadece küçük artışlar yaşandı.

EMEKLİ MAAŞI ZAMMINDA 3 FARKLI FORMÜL

2.jpg

Gelinen noktada, emekli maaşlarına zam konusunda 3 farklı formül masada değerlendiriliyor. İlk formül olarak, özellikle 7.500 TL'nin altında maaş alan emekliler için belirlenecek bir miktarla seyyanen artış yapılması öneriliyor. Bu sayede, düşük maaş alan emeklilerin de maaşlarında bir iyileşme sağlanması hedefleniyor.

REFAH PAYININ EMEKLİ MAAŞINA YANSITLMASI

3.jpg

İkinci bir seçenek olarak, enflasyon oranının üzerinde bir artış olan refah payının emekli maaşlarına yansıtılması gündemde. Bu şekilde, Ocak ayında yapılması beklenen zammın oranı iyileştirilerek emeklilere daha iyi bir destek sağlanması hedefleniyor. Bu düzenlemeyle birlikte, beklenmesi gereken tarih ortadan kalkmış olacak.

TABAN MAAŞIN YÜKSELTİLMESİ BEKLENİYOR

emekli-8023.jpg​​​​​​​

Üçüncü formül ise emekli taban maaşının yeniden belirlenmesi. Nisan ayında olduğu gibi ara bir düzenlemeyle taban maaşın yükseltilmesi planlanıyor. Bu şekilde, düşük maaş alan emekliler için yeni bir seyyanen artışın yolunu açmak amaçlanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN