Elon Musk, Erdoğan ile görüşmesine kucağında çocuğuyla geldi

19 Eylül'deki Birleşmiş Milletler Genel Kurulu ve 20 Eylül'deki 13. Türkiye Yatırım Konferansı'na katılmak için ABD'ye gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tesla ile SpaceX'in kurucusu ve X'in sahibi Elon Musk ile görüştü. Kucağında oğlu X Æ A-12 Musk görüşmeye gelen Musk ve Erdoğan arasındaki görüşme yaklaşık 45 dakika sürdü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için ABD'nin New York kentini ziyaret etti ve bu ziyaret sırasında önemli görüşmeler gerçekleştirdi. İlk olarak, Gürcistan Başbakanı Garibaşvili ve iş dünyasının önde gelen isimlerinden Elon Musk'ı Türkevi'nde ağırladı.

3.jpg

:Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gürcistan Başbakanı Garibashvili’yi kabul etti

Erdoğan'ın Garibaşvili ile yaptığı görüşmede, Orta Koridor projesinin hayata geçirilmesinin önemine vurgu yaptığı dikkat çekti. Bu projenin, Bakü-Tiflis-Kars demiryolu ile başlayarak Türkiye'den başlayarak Gürcistan, Azerbaycan, Hazar Denizi, Türkmenistan, Özbekistan, Kırgızistan ve Kazakistan üzerinden Çin'e kadar uzanan bir demiryolu ve karayolu ağı olduğunu ifade etti. Ticaret Bakanı Ömer Bolat da bu projenin tarihi İpek Yolu'nun günümüzde de önemini koruduğunu belirtti.

1-003.jpg

Elon Musk, oğluyla birlikte Erdoğan’ı Türkevi’nde ziyaret etti

Erdoğan'ın diğer önemli görüşme partneri ise Tesla, SpaceX ve diğer şirketlerin sahibi olan ABD'li milyarder Elon Musk oldu. Yaklaşık 45 dakika süren bu özel görüşme sırasında Erdoğan, Türkiye'nin uzayla ilgili hedeflerini ve vizyonunu Musk'a aktardı. Ayrıca, Tesla'nın yedinci fabrikasını Türkiye'de açması için Musk'a davette bulundu.

2-002.jpg

Musk, görüşme sonrasında Erdoğan'ın İzmir'deki Teknofest etkinliğine katılması için davet edildi ve Türkevi'nden ayrılırken Cumhurbaşkanı tarafından yazılmış olan "Daha Adil Bir Dünya Mümkün" kitabının İngilizce versiyonunu elinde taşıması dikkatlerden kaçmadı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
12 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN