Faturayı 5 katına çıkaran yanlışlar! Evde sakın bunları yapmayın

Faturayı 5 katına çıkaran yanlışlar! Evde sakın bunları yapmayın

Kış aylarında yüksek faturalarla karşılaşan ve evlerinin yeteri kadar ısınmadığını söyleyen milyonlarca kişi için birçok neden ortaya çıktı. Faturayı 5’e katlayan faktörlerin farkına varılmadan yapılan hatalar saptandı. Bu nedenle, evlerinizde bu önlemleri alarak yüksek faturalardan kurtulabilirsiniz

.Evlerin sıcak tutulmasıyla ilgili formülü bulmak isteyen birçok kişi için en temel sorun camlardır. Eğer evinizde ısı geçiren pencereler varsa, eviniz dışarıdaki kadar soğuk olabilir. Evini ısıtmak için doğalgazı arttırmak ise faturanın kabarık gelmesine neden olur. Ancak daha az doğalgaz kullanarak evi daha iyi ısıtabilirsiniz.

img-9122-001.jpeg

EVDEKİ SICAĞI BÖYLE TUTABİLİRSİNİZ

Evinizde mutlaka ısı yalıtımı yapılmalıdır. İç ve dış taraftan yapılan ısı yalıtımı sayesinde soğuk hava içeri giremez. Isı yalıtımı, evin kış aylarında soğumasını engellediği gibi yaz aylarında da sıcaktan korunmanızı sağlar.

Camlardan gelen soğuk havayı silikon veya bant ile engelleyebilirsiniz. Bu, camdan gelen soğuğu kısa bir süreliğine engeller.

Kombilerin yılda bir kez düzenli olarak bakımı yapılmalıdır. Bakımı yapılmayan kombi, evi yeterince ısıtamaz.

Sık kullanılan odanın kapısını kapalı tutmak, soğuk havanın odaya girmesini engeller. Çünkü her yer açık olduğunda odanın sıcaklığı diğer odalara yayılır.

Kış aylarında kalın yapılı halılar kullanmanız önerilir.

Peteklerin önünü herhangi bir eşya ile kapatmamalısınız. Çünkü peteklerin ısıları evin içine yayılmaz.

EVİNİZİN SICAK KALMASI İÇİN YÖNTEMLER

Camdan içeriye soğuk hava girmemesi için pencerelerin menteşe ayarının kontrol edilmesi gereklidir. Eğer pencerelerin menteşe ayarı yapılmış olmasına rağmen hala soğuk hava girişi oluyorsa, bir uzmana göstermeniz gerekebilir.

Pencerenizin kenarları plastikten yapılmışsa, malzemeler yaz aylarında genişlerken kış aylarında gerilir. Bu nedenle ayarları bozulabilir ve PVC pencereden soğuk hava girebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN