Gazeteciler seçti: İşte yılın otomobili

Gazeteciler seçti: İşte yılın otomobili

Otomotiv Gazetecileri Derneği tarafından bu yıl 8’nci kez gerçekleştirilen ‘Türkiye’de Yılın Otomobili’ yarışmasının kazananı belli oldu. Yarışmada birçok farklı model yer alırken kazananın Nissan X-Trail olduğu duyuruldu.

Otomotiv sektöründe pazar pastanın büyük dilimini kapmak için kıyasıya rekabet sürüyor. Sektörle ilgili önemli değerlendirme ve araştırmalarda bulunan gazeteciler Türkiye'de yılın otomobilini seçti. Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) tarafından bu yıl 8’nci kez gerçekleştirilen ‘Türkiye’de Yılın Otomobili’ yarışmasında birçok otomobil modeli karşı karşıya geldi. Yarışmada Nissan X-Trail birinci olurken Peugeot 408 ikinci, Toyota Corolla Cross ise üçüncü oldu.

kapak-003.jpgPeugeot 408

kapak-004.jpgToyota Corolla Cross

'VERGİ GELİRLERİ ARTIYOR'

Otomotiv yazarı Emre Özpeynirci, Gazete Pencere'deki yazısında hem yarışmaya hem de sektöre dair bilgi verdi. Özpeynirci , "Türkiye’de ilk 5 ay sonunda otomotiv pazarı %61 büyüyerek 468 bin adet ile tarihi satışa imza atarken, hükümetin otomotivden tahsil ettiği ÖTV geliri ise yüzde 176 artarak 125 milyar TL’yi aştı" dedi. Özpeynirci, "Yıl sonu hedefinin %61’i 5 ayda gerçekleşirken, mayısta araç başına tahsilat 301 bin TL’yi aştı. Yani kurdaki artışa bağlı zamlar geldikçe hükümetin vergi gelirleri artıyor" ifadelerini kullandı.

kapak-005.jpgEmre Özpeynirci

Özpeynirci yazısında, ‘Türkiye’de Yılın Otomobili’ yarışmasının kazananının Nissan X-Trail olduğunu duyurdu. OGD üyelerinin puanlarıyla birinciliği elde eden Nissan X-Trail, 3580 puan alarak finale kalan 7 otomobil arasından seçildi. İkinci Peugeot 408, üçüncü ise Toyota Corolla Cross oldu.

ÜÇ FARKLI KATEGORİDE BİRİNCİLER SEÇİLDİ

Ayrıca üç farklı kategorideki birinciler de belli oldu. "Yılın Basın Lansmanı" ödülünü Iğdır ve Kars’ta düzenlenen Dacia Jogger lansmanı alırken "Yılın İnovasyonu" ödülü "arka koltuk ekran deneyimi" ile BMW 7 serisine ve "Yılın Tasarımı" kategorisi ödülü de Peugeot 408’e verildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN