Volkswagen bu ayın üçüncü zammını da yaptı: En ucuz modeli 1 milyon lirayı aştı

Volkswagen bu ayın üçüncü zammını da yaptı: En ucuz modeli 1 milyon lirayı aştı

Dolar kurundaki hareketlilik otomotiv sektörüne zam yağmuru olarak uğramaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde 7 markadan 37 modeline yüzde 5 ila 21 arasında gelen zamma yenisi eklendi. Haziran başında yüzde 5-6 arası, 8 Haziran'da da yüzde 7 zam yapan Volkswagen, şimdi de yaklaşık yüzde 4’lük bir zam daha yaptı. Böylece, Volkswagen Polo’nun "style" paketinin fiyatı 1 milyon TL’yi geçti.

Döviz kurundaki yükseliş ithal ürünlere de fiyat artışı getirdi. Başta otomotiv sektörü olmak üzere pek çok marka ürünlerine zam yaptı.

Haziran başında Renault, Fiat ve Seat, yüzde 4-5 arasında zam yapmıştı. Öncesinde de 11 otomobil markasında fiyatlar yüzde 10’a yakın artmıştı.

HER GÜN YENİ ZAM

Beş gün önce yedi markadan 37 otomobil modeline yüzde 5 ila 21 zam geldiğini duyurulmuştu. Dört gün önce de Skoda’nın dört modeline yüzde 12-13, Ford’un üç modeline yüzde 10 ve Hyundai’nin iki modeline yüzde 8-9 zam gelmişti.

VOLKSWAGEN'DEN ÜÇÜNCÜ ZAM

Otomotiv gazetecisi Emre Özpeynirci, yeni zamları Twitter hesabından duyurdu.

Buna göre, Volkswagen bu ayki üçüncü zammını yaptı. Haziran başında yüzde 5-6 arası, 8 Haziran’da da yüzde 7 zam yapan Volkswagen, şimdi de yaklaşık yüzde 4’lük bir zam daha yaptı.

Böylelikle, Volkswagen Polo’nun "style" paketinin fiyatı 1 milyon TL’yi geçti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN