Gazze'ye gidiyorum diyerek kaybolmuştu! Ailesinin aylardır aradığı gençten haber var: Kimsenin ummadığı bir yerde bulundu

Gazze'ye gidiyorum diyerek kaybolmuştu! Ailesinin aylardır aradığı gençten haber var: Kimsenin ummadığı bir yerde bulundu

İsrail'in Gazze'ye saldırısı sonrası "Gazze'ye gidiyorum" diyerek ortadan kayboldu! Ailesi aylardır onu arıyordu! O gençten haber geldi! Kimsenin ummadığı yerde ortaya çıktı...

Manisa'nın Saruhanlı ilçesinden, İsrail'in Gazze'yi bombalaması karşısında duyarsız kalamayan Engin Arslan, 11 Ekim tarihinde ailesinin itirazlarına rağmen evinden ayrılarak 'Gazze'ye savaşmaya gitme kararı almıştı. Ancak, Suriye sınırını geçtikten sonra kendisinden bir daha haber alınamamıştı.

ENGİN ARSLAN ŞAM'DA CEZAEVİNDE ORTAYA ÇIKTI

gazze.png

Engin Arslan'ın ailesi için umut ışığı, 2 gün önce Şam'daki Filistin Cezaevi'nden çıkan bir Suriyeli tarafından geldi. Çaresiz aileyi arayan Suriyeli, Engin Arslan'ın cezaevinde olduğunu ve hayatta olduğunu bildirdi. Bu haber üzerine, aile hemen karakola başvurarak savcılıktan yardım istedi.

SURİYELİ MAHKUM TÜM DETAYLARI AİLEYE ANLATTI

Suriyeli mahkum, Engin Arslan'ın ailesine kardeşiyle ilgili bilinmeyen detayları da paylaştı. Ailenin talebi üzerine, yapılan telefon görüşmesi kayıt altına alındı ve savcılığa iletilerek resmi bir sürecin başlatılması sağlandı.

YETKİLİLERDEN YARDIM İSTEDİ

gazze.webp

Engin Arslan'ın ablası Emine Yavuz çaresizliğini dile getirerek, "Erkek kardeşim 11 Ekim'de 'Gazze'ye savaşa gidiyorum' diyerek evden ayrılmıştı. 16 Kasım'a kadar da hiç haber alamamıştık. O gün bize haber geldi. Suriye'de Şam'da cezaevinde olduğunu öğrendik. Bu haber, başka uyruklu bir çocuk cezaevinde yatıyor ve cezaevinden çıkacağı gün Engin kedisine diğer erkek kardeşimin numarasını veriyor. 'Ailemi ara benim yaşadığımı söyle' diye. Biz çocuğun orada olduğunu öğrendik ama orada nasıl olduğunu bilmiyoruz, ne yaşıyor, neler yaşatıyorlar bilmiyoruz. Dil bilmiyor, bilmediği bir memleket biz buradan yetkililere yalvarıyoruz, bize yardım etmelerini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN