Gözler Bakanlar Toplantısı'nda: Masada emekli maaşlarına ek zam var

Gözler Bakanlar Toplantısı'nda: Masada emekli maaşlarına ek zam var

Yeni yılın ilk Bakanlar Toplantısı bugün Beştepe'de yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığındaki toplantıda, emekli maaşlarına yönelik düzenleme ve terörle mücadelenin öncelikli gündem olması bekleniyor.

Bakanlar Toplantısı, bugün yoğun bir gündemle gerçekleşecek. Saat 14.00'te, Beştepe'de düzenlenecek toplantıya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlık edecek.

Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisinin gözü hükümetten gelecek ek zam haberinde. En düşük emekli aylığını da içeren düzenleme için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın koordinesinde ilgili bakanlıkların yürüttüğü çalışma, toplantıda gündemde olacak. Yakında Meclis'e sunulması planlanan düzenlemeye son şeklinin verilmesi bekleniyor.

TRT'nin aktardığına göre; enflasyon ve fahiş fiyatla mücadele için atılacak ilave adımlar da toplantıda görüşülecek. Merkez Bankası'nın parasal sıkılaştırma adımlarının piyasalara etkisi ve rezervlerdeki son durum değerlendirilecek.

TERÖRLE MÜCADELE DE MASADA

Toplantının bir diğer gündem maddesi Türkiye'nin terörle mücadele operasyonları. Bu kapsamda İstanbul'daki güvenlik zirvesinden çıkan kararlar da konuşulacak. Suriye ve Irak'ın kuzeyi ile yurt içinde terör örgütü PKK'ya yönelik devam eden operasyonlar ele alınacak.

Toplantıda İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları, Türkiye'nin Gazze'de ateşkes sağlanması için yürüttüğü diplomatik girişimler ile Kızıldeniz'deki gerilim de masada olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN