İlkokul, ortaokul, lise öğrencileri dikkat! MEB açıkladı, öğrenciler üzüldü! O planlar tek tek iptal ediliyor

İlkokul, ortaokul, lise öğrencileri dikkat! MEB açıkladı, öğrenciler üzüldü! O planlar tek tek iptal ediliyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar tüm öğrencileri üzecek. Bakanlık yeni dönem eğitim programı hakkında bir düzenlemeye imza attı. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için yeni kararlar açıklandı. Okullar o tarihlerde açık olacak. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki büyük deprem eğitim öğretimi de etkiledi. Yaşanan deprem felaketinden sadece Kahramanmaraş'ın değil çevre illerinde etkilendiğini belirten Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim öğretim için yeni bir karara imza attı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan yeni kararlar merak ediliyor. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİ EĞİTİM PROGRAMINI AÇIKLADI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklama kapsamında deprem bölgesindeki 10 şehri ilgilendiren önemli bir karara imza atıldı. 1 Ağustos ve 1 Eylül tarihleri arasında telafi eğitim yapılacağı duyuruldu. Öğrencilerin eğitimi katılımının zorunlu olmadığı ifade edilirken konu hakkındaki açıklama Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den geldi.

mahmut-ozer.jpg

Bakan Özer yaptığı açıklamalarda eğitimin telafi edilmesi amacıyla yeni bir program hazırlandığını belirtti. Yapılan açıklama kapsamında yeni eğitim öğretim program tarihleri de belli oldu.

YAZ EĞİTİM PROGRAMI BELLİ OLDU

Bakan Mahmut Özer 10 şehirdeki öğrencilerin eğitim kayıtlarını telafi etmek amacıyla 1 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında telafi eğitim programı yapılacağını duyurdu.
Deprem bölgesindeki tüm ilçelerde okulların açıldığını belirten Bakan Özer, nakil sürecinin ardından 35.000 öğrencinin kendi illerine geri döndüğünü duyurdu.

okul-ogrencisi.jpg

Mahmut Özer, “Deprem bölgesindeki öğrencilerin 2. dönem notları düşükse, 1. dönem notları geçerli olacak. Biliyorsunuz 45 bin öğretmen ataması açıkladık. Bu son 20 yılın tek seferdeki en yüksek ataması. 8 Mayıs’ta bu atamaları gerçekleştireceğiz. Yüzde 50’in üzerindeki öğretmenleri deprem bölgesine vereceğiz." ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN