Jeoloji uzmanı tek tek sıraladı: Türkiye'nin en güvenli ve güvensiz şehirleri

Jeoloji uzmanı tek tek sıraladı: Türkiye'nin en güvenli ve güvensiz şehirleri

Dünyanın en aktif deprem kuşaklarından birinin üzerinde yer alan Türkiye'de deprem korkusu her geçen gün artıyor. Jeoloji mühendisi Fahri Çelik, Türkiye’nin deprem bakımından en güvenli ve güvensiz şehirlerini açıkladı. Çelik, deprem olma ihtimalinin en yüksek olan ili Hakkari olduğunu söyledi.

Türkiye'nin gündeminden düşmeyen depremler nedeniyle vatandaşlar tedirgin olmaya devam ediyor.

Türkiye’nin en güvenilir şehirleri araştırması yaptan Jeoloji Mühendisi Fahri Çelik, en güvenli ve güvensiz kentleri açıkladı.

Araştırmaları neticesinde Türkiye’de en güvenli ilinin Gümüşhane olduğunu belirten Çelik, ikinci sırada Trabzon’da üçüncü sırada Rize ve daha sonra Zonguldak ile birlikte tüm Karadeniz boyunca illerin güvenli olduğunu değerlendirdi.

İSTANBUL 6. SIRADA

İstanbul’un altıncı sırada olduğunu aktaran Çelik, "Karadeniz sınırı boyunca bu şekilde devam etmektedir. İstanbul dağları ve tepeleri olduğu için güvenli buluyorum. Bodrum, Antalya illerimiz de sağlamdır. Buralarda fay hattı olsa dahi bu saydığım bölgelerde dağlar olduğu için saydığım illerde deprem olduğu zaman kısa sürer. 6 Şubat Kahramanmaraş depreminden sonra düz alana vurduğu için çok uzun sürdü" dedi.

HAKKARİ'DE DEPREM RİSKİ YÜKSEK

Deprem olma ihtimalinin en yüksek olan ili Hakkari olduğunu öne süren Çelik, "Hakkari ilimizde deprem olma riski yüksek. Fakat deprem olsa bile oradaki vatandaşlar korkmasın. Çünkü Hakkari’nin çevresi dağ olduğu için ve zemini yüksek olduğu için büyük bir yıkım söz konusu olmaz." şeklinde konuştu.

Bir başka deprem beklediği yerin Suriye, Şam bölgesinde olduğunu belirten Çelik, "Suriye sınırında oluşacak bir deprem eğer ters teperse yani güneye değil de kuzeye doğru ilerleme olursa Güneydoğu Anadolu Bölgemizde zarar olabilir" ifadelerinde bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN