Kırmızı ete devlet desteği! Etiket fiyatlarında rakamlar düşüşe geçti! 150 TL’ye kadar…

Kırmızı ete devlet desteği! Etiket fiyatlarında rakamlar düşüşe geçti! 150 TL’ye kadar…

Et fiyatları tırmanışa geçerken Et ve Süt Kurumu indirim hamlesi ile etiketleri kaldırdı. 350 TL'ye kadar ulaşan et fiyatları yeni etiketler ile reyonlarda yerini alacak. İndirim hamlesi ile birlikte vatandaşın cebi de rahatlamış olacak. İşte güncel et fiyatları…

Ramazan nedeniyle Nisan ayı içerisinde et fiyatları da düşüşe geçti. Tarım ve Orman Bakanlığı ESK ve İstanbul PERDER işbirliği ile büyük şehirlerdeki bakanlıklar et fiyatlarında indirime gitti. Et ve Süt Kurumu ile birlikte Tarım Kredi marketlerinde de et fiyatları sabitlenirken Ramazan Bayramı'nın ardından fiyatlar da yeniden 350 TL bandına ulaştı. Yapılan son açıklama kapsamında et fiyatlarının yeniden düşüşe geçtiği duyuruldu. ESK'nın indirim hamlesi vatandaşların da yüzünü güldürdü. İşte güncel et fiyatları…

ET FİYATLARINA İNDİRİM

Et ve Süt Kurumu uygun fiyatlı et satışı ile vatandaşların yardımına koşuyor. Dana kıymanın fiyatı 200 TL olurken dana kuşbaşı 220 TL etiketiyle tezgahlarda yerini aldı. Et ve Süt Kurumu’ndan yapılan açıklama sonrasında kombina ve kesimhanelerde de fiyatları indirim yapıldı duyuruldu. 16.000 canlı kesimlik büyükbaş hayvanın satışı ile birlikte faiz fiyatlarında önüne geçilmesi bekleniyor. Et ve süt Kurumu’nun bu hamlesi ile birlikte et fiyatlarında da düşüş görüldü.

et-indirim.jpg
Kilogram fiyatı 350 TL ve üzerine ulaşan kırmızı et fiyatına devlet hamlesi geldi. Et ve Süt Kurumu tarafından yapılan açıklama kapsamında kilo başına 150 TL indirim yapılacağı duyuruldu.

kiyma-et.jpg

ESK'DAN 150 TL'LİK İNDİRİM

Artan et fiyatlarına el atan Et ve Süt Kurumu bütün etiketleri sil baştan değiştirdi. Fiyatlara 150 TL civarında indirim yapılacağı belirtilirken vatandaşlarında uygun fiyata kırmızı et tüketmesinin amaçlandığı aktarıldı. Uzun süredir şikayet edilen kırmızı et fiyatlarının ulaştığı nokta vatandaşı mutsuz ederken yapılan indirim açıklamaları da oldukça dikkat çekiyor.

kirmizi-et-1.jpg

200 TL'YE GERİLEDİ

Yapılan indirim açıklamasının ardında etiketleri yansıyan rakamlar da düşmeye başladı. İndirim açıklamaları ile birlikte etiketlere yansıyan fiyatlar şu şekildedir:
Kıymanın kilogram fiyatı 350 TL'den 200 TL ile 210 TL arasında düşerken kuşbaşının kilogram fiyatı 220 TL ile 230 TL arasında görülmektedir. Yansıyan etiket fiyatlarına bakıldığında 150 TL civarında bir indirim yapıldığı görülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN