Marketlere yeni zorunluluk! O hastalıkları olanlar gönül rahatlığıyla alışveriş yapabilecek: Size özel reyonlar geliyor

Marketlere yeni zorunluluk! O hastalıkları olanlar gönül rahatlığıyla alışveriş yapabilecek: Size özel reyonlar geliyor

Zincir marketlere getirilen yeni zorunlulukla birlikte o hastalıkları olanlar da artık gönül rahatlığıyla alışveriş yapabilecek. Yeni karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Yakında market reyonları tamamen değişecek…

Çölyak Vakfı’nın Ticaret Bakanlığı’yla gerçekleştirdiği temasların olumlu sonuçlanması sonrasında zincir marketlere yeni zorunluluk getirildi. Bu kapsamda artık tüm marketler tıbbi beslenme tedavisi gerektiren hastalıklara yönelik gıda ürünü satacak.

KARAR RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI

Resmi Gazete’de yayımlanan karar sonrası, zincir marketler glütensiz ürünler başta olacak şekilde ihtiyaca yönelik özel reyonlar düzenleyerek Türkiye’deki bu büyük eksikliği karşılamaya katkıda bulunacak.

Bu yenilikle birlikte marketlerde glütensiz un, ekmek ve atıştırmalık çeşitleri gibi ürünler satışa çıkarak daha fazla tüketiciye ulaşabilecek.

zincir-marketlere-yeni-zorunluluk.jpg

ÜRÜNLERE ERİŞİM DAHA KOLAY OLACAK

Yeni kararla ilgili açıklamada bulunan Çölyak Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Elif Bal Beşikçi, “Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürü Adem Başar ve Perakende Ticaret Dairesi Başkanı Burak Kaplan ile yaptığımız görüşmelerde; büyük zincir marketlerde glütensiz reyon olmadığını, bu marketlerde bir paket glütensiz ekmeğe dahi ulaşamadığımızı ve çölyak hastalarının ürünlere erişimdeki sıkıntılarını iletmiştik. Glütensiz ürüne erişimin önünü açan bu kıymetli yönetmeliğin resmi gazetede duyurulması hepimizi memnun etti. Zincir marketlere yönelik alınan aksiyon ile birlikte çölyak hastalarının okullarda, hastanelerde, kamu ve özel kuruluşlar ile işletmelerde glütensiz ürünlere ulaşabilmesi adına çalışmalarımızı yoğunlaştırdık” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN