Meğer Halit Ergenç yıllar önce 'Fatih Terim Fonu' olayını anlatmış! O sahne yeniden gündem oldu!

Bankacı Seçil Erzan tarafından 'Fatih Terim fonu' adı altında futbolcuların dolandırıldığı iddiası gündeme bomba gibi düşmüştü. Bu olayların ardından ünlü oyuncu Halit Ergenç’in Babil dizisinde canlandırdığı karakter ve 'Ponzi Sistemi'ni anlattığı sahne yeniden gündem oldu.

Fatih Terim, Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera Selçuk İnan ve Emre Çolak gibi ünlü isimlerin de yer aldığı çok sayıda kişiyi fon vaadiyle dolandırdığı iddia edilen özel bir bankanın şube müdürü Seçil Erzan geçtiğimiz günlerde tutuklanmıştı.

bmdaq0-9qks9zpb3rqq7ag.webp

Bu haberlerin gündeme gelmesinin ardından Star TV’de yayınlanan Babil dizisindeki Halit Ergenç’in canlandırdığı ekonomi profesörü İrfan’ın öğrencilerine anlattığı Ponzi Sistemi sahnesi akıllara geldi.

Oyuncu Halit Ergenç öğrencilerine ders verdiği sırada 'Ponzi Sistemi'ni şöyle anlatmıştı: Siz bana şimdi başlarken işe 1000’er lira para vereceksiniz. Ve ben size söz veriyorum her ay bu 1000 liranıza her ay 100 lira faiz vericem. Bana bu parayı verir misiniz? 100 kişiden 1000’er lira para aldım. 100.000 lira etti. Birinci ayın sonunda ben size faiz vermek zorunda mıyım? 100 kişi 100 liradan ne kadar faiz ödiyecem 10.000. Verdim 100 lira faiz. Ne kaldı benim cebimde 90.000 benim cepte. Ben size bu faizi ödedim mi?

arda-turan-kaptirdigi-parayi-altin-dolar-euro-16562637-8397-amp.jpg

HALİT ERGENÇ, SEÇİL ERZAN'I OYNAMIŞTI!

2020 yılında Star TV'de ekranlara gelen dizide ekonomi profesörü İrfan Tuna Saygun karakterini canlandıran Halit Ergenç, yüksek kazanç vaadiyle insanlardan para topluyor. Ponzi sistemini (diğer adıyla Saadet Zinciri) kurguluyor. Terim ve arkadaşlarında da olduğu gibi iş insanlarından para toplar ve belli bir süre sonra piyasanın çok üzerinde yüksek bir kazanç vaat ediyor. Ergenç'in canlandırdığı bu karakterin yaptığı son dönemde gündemden düşmeyen Seçil Erzan'ı akıllara getirdi. Sosyal medyada "Halit Ergenç yıllar önce Seçil Erzan'ı canlandırmış" yorumları yapıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN