Meteoroloji uzmanlarından o bölgeye kritik uyarı! Her an bir kasırga gelebilir… Bölge halkı şimdiden önlemini alsın

Meteoroloji uzmanlarından o bölgeye kritik uyarı! Her an bir kasırga gelebilir… Bölge halkı şimdiden önlemini alsın

Meteorolojik kaynaklar sık sık hava durumuna ilişkin bilgilendirmelerde bulunurken yeni bir uyarı daha geldi. O bölge için kritik uyarı yapılırken her an bir kasırga olabileceği söylendi. Bölge halkı olası bir kasırgaya karşı şimdiden önlem alsa iyi olur. İşte detaylar…

Bu yıl oldukça sıcak bir yaz mevsimi yaşanırken ilk olarak El Nino ve ardından Eyyam-ı Bahur sıcak hava dalgaları adeta tüm ülkeyi kasıp kavurdu. Şimdi ise sert bir kışın beklendiğine ilişkin meteorolojik kaynaklardan bilgilendirmeler yapılırken kasırga olması ihtimaline karşı kritik bir açıklama geldi. İşte konuya ilişkin detaylar…

O BÖLGE İÇİN KRİTİK UYARI

Sosyal medya hesabı olan “Hava Forum”, sık sık hava durumuna ilişkin bilgilendirmelerde bulunuyor. Son olarak ise Karadeniz deniz suyundaki anormal sıcaklıklara ilişkin açıklama yapan sayfa, bu durumun önümüzdeki kış için önemli olduğunu vurguladı. Bu anormal deniz sıcaklığının hava durumunu ciddi derecede etkileyeceğini paylaştı.

kapak-001.jpg

KARADENİZ KASIRGASI İHTİMALİ VAR

Hava Forum sayfası, denizlerdeki anormal sıcakların sonucunda sert bir kışın yaşanabileceğini aktarırken paylaşımında şu sözlere yer verdi:

“Karadeniz deniz suyu sıcaklıkları anormal değerlerde... Mevsim normallerinin oldukça üzerinde... Böyle sıcak kalan denize havanın reaksiyonu sert olabiliyor. Bu durum sonbahar/kış sezonunda bir Karadeniz kasırgası (Blackane), vortex oluşumlarını tetikleyebilir.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN