O belediye bedava Ayçiçek yağı dağıtıyor! Üstelik 1 değil 5 litre tenekelerde: Fiyatlar uçarken o belediye tek kuruş almıyor

O belediye bedava Ayçiçek yağı dağıtıyor! Üstelik 1 değil 5 litre tenekelerde: Fiyatlar uçarken o belediye tek kuruş almıyor

Ayçiçek yağı fiyatları her geçen gün artarken artık resmen cepleri yakacak fiyatlara geldi. Artan hayat pahalılığın en çok vurduğu gıda sektöründe en çok etkilenen ürünlerden biri Ayçiçek yağı oldu. O belediye ise bedavaya Ayçiçek yağı dağıttığını açıkladı. Üstelik 1 değil tam 5 litrelik tenekelerde. İşte konuya ilişkin detaylar…

Gıda sektöründeki zamlanmalar devam ederken en çok zam alan ürünlerden biri de Ayçiçek yağı oluyor. Özellikle de son zamanlarda üst üste gelen zamlardan dolayı fiyatlar oldukça yükselirken bazı marketler Ayçiçek yağlarına ve zeytinyağlarına alarm bile taktı. Bunların yanı sıra o belediye ise fiyatları her geçen gün artan Ayçiçek yağını bedavaya dağıtmaya başladı. İşte o belediye…

5 LİTRELİK YAĞ 200 LİRAYA ÇIKTI

Ayçiçek yağları marketlerde oldukça yüksek fiyatlardan satılırken 5 litrelik Ayçiçek yağı 200 liraya kadar çıktı. Özellikle de son yıllarda rekor zamlar gören Ayçiçek yağı, bazı marketlerde alarmla satılmaya bile başladı. Vatandaşlar ise bu fiyatlardan hiç hoşnut değil.

yeni-proje-001.jpg

O BELEDİYEDEN ÜCRETSİZ DAĞITIM

Akit’te yer alan habere göre, Silivri Belediyesi ise AR-GE çalışmalarına verdiği destek kapsamında elde ettiği hibrit Ayçiçek tohumlarından elde ettikleri yağları vatandaşa dağıtmaya başladı. Tam olarak 15 bin aileye ücretsiz Ayçiçek yağı dağıtılacağı açıklandı.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Silivri için üretim yaptıklarını ve Türkiye’ye katkıda bulunmak istediklerini, çiftçilerle ürünlerini paylaştıklarını aktardı.

yeni-proje-1-002.jpg

1000 DÖNÜM ARAZİDE EKİM

Yürütülen AR-GE çalışmaları ile Silivri Belediyesi yerli hibrit tohumlarından 1000 dönüm arazide ekim yaptı. Yapılan hasat sonucunda ise 75 bin litre Ayçiçek yağı elde edildi. Bu yağlar 5’er litrelik tenekelere doldurularak ücretsiz olarak dağıtılmaya başlandı.

Belediye Başkanı Yılmaz, yaptığı açıklamalarda, elde edilen ürünlerin çiftçilere paylaştırıldığını açıkladı. Bu kapsamda 15 bin aileye ücretsiz Ayçiçek yağı dağıttıklarını ve halka destek sağlamaya çalıştıklarını belirtti. Öte yandan ülke ekonomisine de katkıda bulunduklarını ifade etti.

yeni-proje-2-001.jpg

MALİ DEĞER 100 MİLYON TL’Yİ AŞTI

"Silivri için üretiyor, Türkiye için geliştiriyoruz" temasını vurgulayan Yılmaz, belediyenin neredeyse 5 yıldır çiftçilere 100 milyon liradan fazla mali destek verdiklerini açıkladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN