'O fay kırılacak' diyerek uyardı! Prof. Dr. Ercan acil deprem beklediği illeri tek tek saydı

'O fay kırılacak' diyerek uyardı! Prof. Dr. Ercan acil deprem beklediği illeri tek tek saydı

Deprem gündeminde bu açıklama yer alıyor. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, o fay hattını işaret etti. Tehlike altındaki illeri tek tek paylaştı. İşte depremin beklendiği iller...

Gece sonrasında ülke gündemine oturan Sivas ve Adıyaman depremi hakkında korkutan açıklama geldi. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, o fay hattını işaret ederek, depremin beklendiği illeri tek tek saydı. İşte o fay...

ÜST ÜSTE 4 ÜZERİ BÜYÜKLÜKTE DEPREMLER

Ülkemizin dört bir yanında 4'ün üzerinde depremler meydana geliyor. 6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen Kahramanmaraş depreminin ardından birbiri ardına deprem haberleri geliyor. Son olarak Adıyaman'da meydana gelen 4 büyüklüğündeki depremin ardından gece sonrasında Sivas'ta 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

65aaf95c68728a72981ee723.webp

İL İL UYARDI

Depremlerin ardından Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan korkutan uyarıyı yaptı. Doğu Anadolu Fayı'nı işaret eden uzman isim, Adıyaman ve Sivas'ta meydana gelen depremi değerlendirdi. Doğu Anadolu Fay hattının gerilimlerini söyleyen Ercan; Sivas, Adıyaman, Bitlis - Zahros bindirme kuşağı ve Kuzey Anadolu Kırığı (KAK) üzerinde sürdüğünü paylaştı.

616x321-son-dakika-sivasta-43-buyuklugunde-deprem-27-nisan-2023-sivas-tokat-erzincan-az-once-deprem-mi-oldu-afad-kandi-1682610208564.webp

KORKUTAN UYARI

Yaşanan gerginliklerin ardından gelen sarsıntıları işaret eden Ercan, deprem konusunda korkutan açıklamayı yaptı. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, gerginliğin yer direncini yendiği vakitte, er ya da geç deprem olacağını belirtti.

Deprem uzmanı paylaşımının devamında ise, "Anadolu ülke boyutunda yaygın gerilmeyi Adıyaman M4,0, Bitlis-Zağros bindirmesi ile Sivas-Gürün'de M4,5, Kuzey Anadolu Kırığı (KAK) üzerinde, sürdürüyor. Gerginliğin yer direcini yendiği konumda er ya da geç deprem olacak." ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN