Ona “Meyvelerin Kralı” deniyor… 1 gecede 1 aylık demir ihtiyacını karşılıyor! Türkiye’de bulmak ise çok zor

Ona “Meyvelerin Kralı” deniyor… 1 gecede 1 aylık demir ihtiyacını karşılıyor! Türkiye’de bulmak ise çok zor

Bu meyvenin faydasını duyan pazarlarda manavlarda döne döne arıyor. Meyvelerin Kralı olarak biliniyor yalnızca bir gecede bir aylık demir ihtiyacını karşılıyor. Türkiye'de bulunması zor olan bu meyve kendine özgü tadıyla da farklılık yaratıyor.

HİLAL NAS | KARAR

Tropikal iklim meyvesi olarak bilinen durian, Asya'ya özgü bir lezzet olarak görülmektedir. Güneydoğu Asya topraklarında yetişen Kral meyvenin faydalarını duyan ise pazar pazar dolaşarak bu meyveyi arıyor. Türkiye'de çok sık tüketilmesi de dünya genelinde bilinen bu meyve oldukça kötü bir koku yayması nedeniyle iyi muhafaza edilmesi gerekmektedir. Kendine özgü araması ve tadıyla bilinen durian, Malezya, Endonezya, Tayland ve Filipinler olmak üzere birçok ülkede tüketilen popüler bir meyvedir.

KABUĞUNU AÇAN HAZİNEYE ULAŞIYOR

İri ve dikenli bir meyve olarak bilinen durian, sert kabuğa sahiptir. Kabuğunun içerisinde adeta bir hazine yatan bu meyve kremsi, sarımsak iç dolguya sahiptir. İç kısmı hafif lifli bir dokuya sahipken tatlı ve yumuşak bir tadı vardır. Tatlı, tuzlu ve hafif acımsı bir tat barındıran durian meyvesi, uyku hapı olarak kabul edilmektedir. Meyvenin içerisinde triptofan adı verilen bir amino asit bulunurken bu madde asit melatonin ve serotonin salgılanmasına neden oluyor.

durian.jpg

Uzun süre uykusuzluk çeken kişilerin kullanabileceği bu meyve yatmadan önce tüketildiğinde içerisinde bulunan manganez ile birlikte 1 aylık demir depolarını da dolduruyor. Oldukça güçlü bir antioksidan içeriğine sahip olan durian meyvesi, kırmızı kan hücresi üretimini destekleyerek demir ihtiyacını karşılıyor.

Kemik ve kas yapısını güçlendiren ve hastalıkların oluşmasını engelleyen bu meyve sinirleri yatıştırırken epilepsi hastalığına da iyi gelmektedir. Bir porsiyon durian meyvesinin içerisinde vücut ihtiyacını karşılayacak %20'lik bir folik asit değeri bulunuyor. Motor hareketlerini geliştirme konusunda son derece yararlı olan folik asit, vücut için son derece önemlidir.

Antioxidant Content of Durian | Health and Nutrition - Year of the Durian

Eski çağlarda kaynatılıp tüketilen Bu ürün şimdilerde Kozmetik ürünlerin içerisinde yer almaktadır. Cilt parlaklığını sağlayan durian meyvesi B vitamini kompleks grubu ( B5 vitamini, B6 vitamini, B1 vitamini) bakımından zengin içeriğe sahiptir. Kan basıncı kontrolü sağlayan bu meyve elektrolit özelliği ile birlikte potasyum açısından da zengindir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN