Özel'den '300 bin kişilik anket' açıklaması: İlk sonuçlar müjdeli

Özel'den '300 bin kişilik anket' açıklaması: İlk sonuçlar müjdeli

CHP lideri Özgür Özel, yerel seçime yönelik 300 anketle 300 bin kişinin görüşünü aldıklarını belirterek, “İlk sonuçlar müjdeli şeyler söylüyor” dedi. Özel, seçmene sandığa gitme çağrısı yaparak, “Ne yapacaksanız 31 Mart’ta yapacaksanız. Endişeli seçmen birleşmeli. Tepki sandığa yansımazsa sömürü sürer” ifadelerini kullandı.

Siyasetin odağı 31 Mart'ta yapılması planlanan yerel seçimlerdeyken, partiler de aday tanıtımlarının sonuna yaklaştı. Adaylıklarla ilgili çok fazla tartışmanın söz konusu olduğu seçimlerle ilgili liderler de açıklama yapmaya devam ediyor. Son olarak CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhuriyet’ten Sertaç Eş’in sorularını yanıtladı.

Özel, aday belirleme sürecinden kalan ufak tefek sorunların olduğunu belirterek, “Bir iki teknik aksaklıktan, hatadan, kötü niyetten dolayı listelerin yetişmemiş gibi durumlar oldu. İtirazlarımızı yapıyoruz. 22 bin aday başvurdu 1187 tanesi adaylaştı. Bunun yanında çok sayıda belediye meclisi üyesi adayımız var. Ama yoğunluk geçti” dedi.

'YÜZDE 30'U GEÇMEK İSTİYORUZ'

CHP’nin seçimlere tek başlarına girdiğine dikkat çeken Özel, Türkiye genelinde yüzde 30’u geçme hedefleri olduğunu söyleyerek şöyle konuştu:

“Temelde hiçbir belediyeyi kaybetmemek, kıyı Ege’deki şeridi içeriye doğru Bursa, Balıkesir, Manisa ve Denizli ile içeriye genişletmek. İç Anadolu’da, Kırıkkale’de bir iddia koymuş durumdayız. Kastamonu’da, Malatya’da ve Adıyaman’da milletvekillerimizi görevlendirdik. Yapılan ölçümlerde bu dört milletvekili partinin oyunun çok üzerinde bir talep gördüler. Özellikle deprem bölgesinde Veli Ağbaba Malatya’da, Abdurrahman Tutdere konulmadıkları anketlerden çıktılar. Veli Bey’i, Tutdere’yi koyun talebi halktan geldi. Şimdi iyi gidiyor.”

'TEPKİ SANDIĞA YANSIMAZSA SÖMÜRÜ SÜRER'

Yerel seçim için 300 anketle 300 bin vatandaşın görüşünü aldıklarını belirten CHP lideri, “İlk sonuçlar müjdeli şeyler söylüyor” ifadesini kullandı. 1 Nisan sabahı için uyaran Özel, “Ne yapacaksanız 31 Mart’ta yapacaksanız. Endişeli seçmen birleşmeli. Tepki sandığa yansımazsa sömürü sürer” diye konuştu.

'İTTİFAK YAPABİLMEK İÇİN TÜM ŞARTLARI ZORLADIM'

Özgür Özel, “5 Kasım’da göreve geldiğimden itibaren, başta İYİ Parti olmak üzere ittifak yapabilmek için bütün şartları zorladım. Gerçek anlamda merkezi bir ittifak hiç kimseyle yapma imkanı olmadı. İYİ Parti diyor ki ‘sürekli CHP ile ittifak halinde olmak bizim açımızdan stratejik değil, hür ve müstakil olacağız.’ Üzülüyor ama anlıyor, saygı duyuyorum” ifadelerini kullandı.

'SİZE KAYBETTİRECEĞİZ' LAFINA 'CANLARI SAĞOLSUN' YANITI

Özel, DEM Partili Sırrı Sakık’ın kendisine yanıt olarak “Tabii ki size de kaybettireceğiz” demesiyle ilgili şunları söyledi:

“Bazı siyasetçilerden, çok çeşitli siyasi partilerden çok olumsuz açıklamalar duyuyoruz. Özellikle genel başkanlarından duymadığım şeyleri unutuyorum. Çünkü muhalefette marifet kavga çıkarmak değil. Marifet iktidarı eleştirmek, muhalefetle iyi geçinmektir. Ben duyduğum her eleştiriye canları sağolsun deyip geçmeye çalışıyorum.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN