Renault’da satış dibi gördü! O 2 model artık üretilmeyecek

Renault’da satış dibi gördü! O 2 model artık üretilmeyecek

Dünyanın en çok tercih ettiği otomobili markalarından biri olan Renault o modelini üretimini durduruyor. Fransız devinin aldığı bir karar araç sahiplerine üzdü. O modelin yerine başka bir modele yer açılacak

Fransız otomobil üreticisi Renault, Zoe adlı elektrikli otomobilin üretimini durdurma kararı aldı. Zoe, Renault’un yeni nesil elektrikli otomobilleri arasında yer alan Renault 5’in de dahil olduğu bir dizi araca yer açmıştı. Zoe’nin üretimi, 2024 yılından itibaren Douai’deki fabrikada gerçekleştirilecek.

RENAULT‘DAN ZOE KARARI

Renault ayrıca, Twizy adlı elektrikli mikro otomobilin üretimini de sonlandıracak ve yerine Mobilize Duo ve Bento adlı yeni modelleri getirecekti. Zoe’nin 2012 yılından bu yana yaklaşık 420 bin adet üretildiği belirtiliyor.

img-4096.jpeg

SATIŞLARI DÜŞTÜ

Ancak, Zoe’nin satışları son dönemde düşüş gösterdi. Geçen yıl 12.182 adet Zoe satılırken, rakip Peugeot e-208 modeli yaklaşık 19 bin adet sattı. Bununla birlikte, Zoe’nin diğer Renault modelleriyle karşılaştırıldığında hala rekabetçi bir satış performansı sergilediği görülüyor.

img-4097.jpeg

Renault, Zoe’nin yerini alacak tamamen yeni R5 modelinden kaç adet satmayı umduğunu henüz açıklamadı. Ancak, Zoe’nin üretiminin durdurulması kararı, Renault’nun elektrikli otomobil stratejisindeki değişikliklerin bir parçası olarak değerlendiriliyor.

30 MART’TA SON BULUYOR

Zoe elektrikli otomobilinin üretimi, 30 Mart 2024 tarihinde sona erecek. Bu karar, Renault’nun gelecekteki elektrikli otomobil modellerine odaklanma ve rekabetçi bir pazarda daha güçlü bir konum elde etme çabalarının bir parçası olarak görülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN