Resmi Gazete yayımlandı: Yargıtay'a 4 yeni isim

Resmi Gazete yayımlandı: Yargıtay'a 4 yeni isim

Yargıtay'a 4 yeni üyenin seçilmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Yargıda yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla ilgili yazdığı ihbar mektubuyla gündeme gelen İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar da Yargıtay üyesi oldu.

Hakimler ve Savcılar Kurulu Başkanlığı Genel Kurulunca, Yargıtay'daki 4 üyelik için yapılan seçim kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcı Vekili İhsan Kamil Akçadırcı, Ankara Cumhuriyet Savcısı Hasan Yılmaz, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar ve Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Akça, Yargıtay üyeliğine seçildi.

HSK'YA İHBAR MEKTUBUNU YAZAN UÇAR DA SEÇİLDİ

Yargıtay'a atanan isimler arasında yer alan İsmail Uçar, geçtiğimiz yıl Ekim ayında yargılamalar ve soruşturmalarda usulsüzlük iddiaları üzerine bir ihbar mektubu yazarak Hakimler ve Savcılar Kurulu'na iletmişti.

İhbarı değerlendiren HSK, 3 müfettişi inceleme için görevlendirdi. Uçar, konuyla ilgili tespitlerinin yeni olduğunu belirterek, “Yazdığım yazıda her şey açık” ifadelerini kullanmıştı.

Süreci takip eden Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da incelemeye ilişkin ''HSK Teftiş Kurulu Başkanlığınca 3 müfettiş görevlendirdik. Müfettişlerimiz gerekli incelemeyi ve soruşturma çalışmalarını yaptıktan sonra da bahsedilen iddialarla ilgili bir karara yetkili makamlarımız varacaktır” açıklaması yapmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN